Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5300 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://www.kulcs-soft.hu/blog/utnyilvantartas/

Verziótájékoztató – 2023. február

Nyomtatás Nyomtatás



Kulcs-Autó 2023. február/3 – as verzió – 2023.03.23.

Frissítés felhőben: 2023.03.24.

Az útnyilvántartáson bizonyos esetekben tévesen nullás összeggel jelent meg a normaköltség, a megjelenítési probléma a február/3-as verzióval elhárításra került.

Kulcs-Autó 2023. február/2 – es verzió – 2023.02.23.

Frissítés felhőben: 2023.02.24.

A február/2-es verzióval elhárításra került a Listák/Útnyilvántartás listája nyomtatása esetén megjelenő hibaüzenet.

Megjelenési dátum: 2023.02.16.

A frissítő verzióban megjelenő újdonságok az Önök hatékony ügyvitelének egyre szélesebb körben történő kiszolgálását segítik.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést

Adószám megjelenítése a partner listán

Partner rögzítésekor lehetőség van megadni az adószámot is, mely adat az Autó program legfrissebb verziójában már megjelenik a partner listán is, illetve szűrés is végezhető rá, elősegítve ezzel a partnerfelvitel ellenőrzését.

A fogyasztási norma megadható két tizedesjegy pontossággal

A tölthető hibrid járművek használata esetén a járműbe beépített belső égésű motor hengerűrtartalma alapján a kormányrendelet szerint meghatározható üzemanyag-fogyasztási norma 70 százaléka vehető figyelembe. A 70 százalékos érték kiszámításakor fogyasztási normaként, az esetek többségében, egy két tizedessel rendelkező értéket kapunk, így a pontos számítás érdekében az Autó programban is lehetőség nyílik az alapnorma megadásakor két tizedes érték rögzítésére.

Munkába járás költségtérítésének változása – Kezelése a Kulcs-Autó programban

2023. január 28-ától módosultak a munkába járás költségtérítésével kapcsolatos szabályok. A napi munkába járás és a hazautazás esetén kilométerenként akár 30 forint költségtérítést kaphat adómentesen munkáltatójától a munkavállaló. A munkába járás költségtérítésének változásáról IDE kattintva olvashatnak részletesen.

A Kulcs-Autó program Karbantartás/Cégfüggő beállítások/Működés menüpontjában a NAV személygépkocsi-normaköltéség (munkába járás) soron a normaköltséget manuálisan át kell írni az alkalmazni kívánt értékre. Az alábbi képen a maximálisan (már január hónapban is) adható 30 Ft/km érték látható.

A normaköltség módosítása minden autónál érvényesül, de a korábban lerögzített útnyilvántartáson szereplő értékek nem kerülnek módosításra. pl.: Ha 15Ft/km értékű munkába járás költségtérítéssel rögzítésre került egy január havi útnyilvántartás, akkor annak értéke nem változik a beállítás módosításának hatására. Amennyiben a januári útnyilvántartáson is 30Ft/km-es értékkel szeretnénk számolni, akkor a korábbi útnyilvántartás törlésére, majd újra rögzítésére lesz szükség.

Bejelentkezett felhasználó nevének feltüntetése az Autó program alsó sávjában

Az Autó programban lehetőség van felhasználók felrögzítésére a Karbantartás/Adatbiztonsági beállítások menüpontban. Az itt felrögzített felhasználók a bejelentkezésüket követően a program alsó sávjában láthatják nevüket:


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info