Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5322 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel/

Hogyan tudok a későbbiekben is felhasználni egy egyedileg összeállított lekérdezést, riportot?

Bejegyzés nyomtatása Bejegyzés nyomtatása

Minden cég életében vannak olyan ismétlődő riportok, statisztikák, melyeket időről-időre elkészítenek. Ilyen esetekben ügyviteli sajátosságainak függvényében állítja össze azokat a szűrési feltételeket, melyekkel ügyfeleit, termékeit, vagy dokumentumait listázni kívánja. Önnek nem kell minden alkalommal újra paramétereznie a többször visszatérő lekérdezéseket. Ehhez talál útmutatást ebben a bejegyzésben.

Egyedi lista lekérdezése

A Kulcs-Ügyvitelben minden lekérdezés, lista esetében beállíthat olyan szűrési feltételeket, melyek segítségével, személyes igényei alapján szűkítheti a listázott elemek körét. A listák feletti menüsorban láthatja a listafunkciókat, valamint a jobb egér gombbal is elérhetőek a listában végezhető műveletek. Ezek közt található meg a szűrés is. A Szűrés ikonra kattintva jelenik meg, az adott listán beállítható szűrési feltételeket tartalmazó ablak. Itt állíthatja be, hogy mely feltételeknek megfelelő elemekre kíváncsi. A szűrési feltételek szerinti lista lekérdezését, a Szűrés gombra kattintva indíthatja el.

Szűrési feltételek és lista megjelenítés elmentése egyedi listanézetként

A szükséges lista, a beállított szűrési feltételeknek megfelelően elkészült. A listában megjelenített oszlopok, az oszlopok sorrendje, az elemek sorrendezése, szabadon alakítható. Ez biztosítja, hogy egy teljesen egyedi igények szerinti formátumban nyomtathassa, vagy exportálhassa ki egy táblázatba. Amennyiben tudja, hogy a megadott feltételek szerint lekérdezett listára máskor is szüksége lesz, a lekérdezett lista beállításait elmentheti. Legközelebb egy kattintással lekérheti a listát. Kattintson a Lista nézet beállítások ikonra és mentse el az összeállított szűrési feltétel halmazt egy új nézetként. A megjelenő ablakban rögzítsen egy olyan megnevezést, amely alapján legközelebb is könnyen felismeri az adott lekérdezést. Az egyedi listanézet (milyen oszlopok, milyen sorrendben, milyen csoportosításban jelenjenek meg) ugyanígy elmenthető és a későbbiekben felhasználható.

Lista elkészítése elmentett lista nézet alapján

Az elmentett lista nézetek, nagyban gyorsíthatják a rutinfeladatok elvégzését. Egy elmentett nézet lehetővé teszi, hogy az adott listán állva, egy kattintással elkészíthesse annak – bizonyos feltételhalmaz alapján – szűrt változatát, a kívánt megjelenéssel. Az egyes listákhoz mentett egyedi listanézetek, a kapcsolódó menüpontból legördülve azonnal elérhetőek. Válassza ki a kívánt listanézet elnevezését és kattintson rá. Azonnal elkészül a beállítások alapján lekérdezett lista.

Egyedi lista nézet törlése, módosítása

Amennyiben egy elmentett sablonra nincs már szüksége, az egyedi listanézet törlésére akkor van lehetőség amikor az adott nézet alapján lekért listában van. A listafunkciók közt elérhető Egyedi lista nézet beállítások ikonra kattintva, a megnyíló adatlapon válassza a Törlés lehetőséget. Így az aktuális listanézet törölhető.

Az egyedi listanézet módosítása is akkor van lehetőség amikor az adott nézet alapján lekért listában van. Ilyenkor az Egyedi lista nézet beállítások ikonra kattintva megnyithatja a listanézet adatlapját, mely az aktuális feltételek szerinti beállításokat tartalmazza. Amennyiben a beállított szűrőfeltételeken kíván változtatni, még a listanézet adatlapja előtt változtassa meg a szűrőfeltételeket és úgy nyissa meg az adatlapot. Változtassa meg a lista nézet további beállításait is ha szükséges és válassza a Mentés funkciót. Ha az új összeállítást új lista nézetként mentené, a  mentés másként lehetőséget használja.


Hasznos volt az információ?
info



Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info

Kapcsolódó bejegyzések