Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5300 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://www.kulcs-soft.hu/blog/utnyilvantartas/

Verziótájékoztató – 2022. április

Nyomtatás Nyomtatás



Megjelenési dátum: 2022.04.28.

A frissítő verzióban megjelenő újdonságok az Önök hatékony ügyvitelének egyre szélesebb körben történő kiszolgálását segítik.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést

Duplex nyomtatási lehetőség az Autó programban is

A többi programunkhoz hasonlóan az Autó programban is elérhetővé vált a lekérdezett listák, kimutatások dupla oldalra történő nyomtatásának lehetősége.

A nyomtatási előképen a Nyomtató beállítások felületet megnyitva választható ki, hogy a nyomtatás során alkalmazásra kerüljön-e a Duplex nyomtatás:

Új funkció! – Szabadnapok jelölésének lehetősége a Vezető adatlapján

A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Szabadnapok menüpontban lehetőség van megadni a céges szintű munkaszüneti napokat, mely napokra a program nem generál útvonalakat az útnyilvántartás automatikus tervezése során.

Az Autó program áprilisi verziójában már a Vezetők adatlapján is lehetőség van szabadnapok megadására, melynek segítségével megadható, hogy az adott vezető, mely napon volt távol szabadság vagy esetleg betegség okán. A Vezető adatlapján szabadnapnak jelölt napok esetén sem rögzül az adott napra útvonal az útnyilvántartás automatikus tervezése során.

Vezetői szabadnapok jelölését az adott vezető adatlapját megnyitva a További adatok fül Szabadnapok menüpontjában van lehetőség megtenni:

A vezető adatlapján megjelenő táblázat tartalmazza a központilag megadott munkaszüneti napokat, mely adatok itt nem módosíthatók. Az adott nap állapotát a szóköz (space) billentyűvel, vagy az egér dupla kattintással lehet megváltoztatni.

Az útnyilvántartás felületén a vezetőnél megadott szabadnap nem kerül sárga színnel jelölésre, mert egy gépkocsit több különböző vezető is kezelhet, így ha olyan napra szeretnénk útvonalakat rögzíteni, mely napon a kiválasztott vezető szabadságon van, úgy erről figyelmeztető üzenet érkezik.

Kiküldetési rendelvény készítése során a Kiküldetés helye(i) menüpontban csoportos kijelölési lehetőség

Kiküldetési rendelvény készítése során a Kiküldetés helye(i) részen több opció kijelölésére is van mód, amennyiben beállításra került a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Működés menüpontban a “Kiküldetési rendelvény automatikus kitöltése” opció. A felületen az áprilisi verzióban már egy tömeges kijelölési lehetőség is a felhasználók rendelkezésére áll, így egy jobb egérgombos menüpontból ki tudják választani a Mindent kijelöl (Ctrl+T) vagy az Inverz kijelölés (Ctrl+I) opciókat.

Excel lekérdezési lehetőség Microsoft Office nélkül

Az Autó program áprilisi verziójában az Excel listák lekérdezhetők abban az esetben is, ha a számítógépre nem került Excel kezelő szoftver telepítésre, vagy a telepített Excel kezelő szoftver nem Microsoft Office termék. Az Excel listák megfelelő formázása továbbra is Microsoft Office termék esetén garantált, de megnyitásuk bármilyen Excel kezelő szoftverrel lehetséges.

A Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Cég adatai menüpontban kiválasztható, hogy az Excel formátuma .xlsx vagy pedig .xls legyen. Ezen menüpontban harmadik opcióként kiválasztható az is, hogy “Nincs telepített Excel kezelő szoftver” a számítógépen, mely esetben a program, az Excel elkészítését követően, nem tesz kísérletet a fájl megnyitására.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info