Barátkozzon velünk a Facebook-on!
Ügyfélszolgálat: 061-336-5300 | 
ugyfelszolgalat@kulcs-soft.hu
http://www.kulcs-soft.hu/blog/utnyilvantartas/

Verziótájékoztató – 2021. május

Nyomtatás Nyomtatás



Megjelenési dátum: 2021.05. 27.

A frissítő verzióban megjelenő újdonságok az Önök hatékony ügyvitelének egyre szélesebb körben történő kiszolgálását segítik.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Kulcs-Autó 2021. május/2 verzió kiadása

 2021.06.24. – én  kiadásra került a Kulcs-Autó 2021. május/2-es verziója. A verzió az automatikus Ügyféladat kitöltése funkció megfelelő működését hivatott javítani internet hozzáférés hiányában, illetve  a kiküldetési rendelvény PDF-ben való megnyitása és készítése során jelentkező hibaüzeneteket javítja.

Új funkció! Automatikus Ügyféladat kitöltés Partner rögzítéskor online cégadatbázisból

A könnyebb és gyorsabb új Partner rögzítés érdekében az Autó programban lehetőséget biztosítunk arra, hogy a partnerek adatait online cégadatbázisból automatikusan fel lehessen rögzíteni. A Karbantartás/Beállítások/Felhasználófüggő beállítások/Kezelés menüponton belül az Automatikus ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból opció bekapcsolásával érhető el az új működés. (A frissítés telepítése során automatikusan bejelölésre kerül a funkció használata.)

A beállítást követően új Partner felvitele esetén, két módon tudjuk az ügyfél adatait feltölteni az online cégadatbázisból:

  • Cégnév alapján történő kereséssel
  • Adószám alapú kereséssel

Cégnév alapján történő keresés esetén az új Partner rögzítési ablakában a Név mezőbe elkezdjük beírni a Partner cégnevét, majd a keresésnek megfelelő találatokat felajánlja a program. Az Partner kiválasztását követően a Címadatok és az Adószám mező automatikusan töltésre kerülnek.

Adószám alapú keresés esetén az új Partner rögzítési ablakában az Adószám mezőbe beírjuk az Ügyfél adószámát, majd a sor végén megjelenő adószám_ikon ikonra (Ctrl+Enter) kattintunk, mellyel elindítjuk a keresést. Amennyiben a keresés sikeres, úgy a megjelenő üzenetben választhatjuk az online cégadatbázis használatát az adatok feltöltésére, mely esetben automatikusan feltöltésre kerülnek a Címadatok és a Név mező. (Adószám alapú keresés esetén az adószám első 8 karakterét kötelező megadni.)

Új funkció! Munkába járáshoz kapcsolódó utak automatikus terveztetése

Az Autó program új verziójában lehetőség van a Munkába járáshoz kapcsolódó utak automatikus tervezésére, melynek során a program a beállításoknak megfelelően generál egy-egy munkába járás jellegű utat az adott nap elején, valamint végén, az autó egyedi telephelye és a cég központi telephelye között.

Az autó egyedi telephelyét az autó adatlapjának További adatok fülén lehet beállítani:

Az egyedi telephely megjelölését követően a Könyvelés/Útnyilvántartás készítése menüpontba belépve a Tervezés funkciót kell elindítani, ahol a Magánutak fülre kattintva lehet bejelölni a Munkába járás tervezése opciót. A beállítást megjegyzi a program, így a következő Tervezés alkalmával már nem kell bejelölni a funkciót.

Tipp: Amennyiben minden napra szeretnénk Munkába járást terveztetni a programmal, úgy jelöljük be a “Minden napra” funkciót is.

A tervezést követően, ha egy adott napot megnyitunk szerkesztésre az útnyilvántartás felültén, akkor láthatjuk a Munkába járáshoz kapcsolódóan tervezett utakat:

Új funkció! Céges- és Magánutak arányának meghatározása tervezéskor

A Tervezés programfunkció a Munkába járás automatikus tervezése mellett a Céges- és a Magánutak arányának meghatározási lehetőségével is bővült.

A funkció használatához első lépésben meg kell jelölnünk, hogy Partnereink közül melyek a Céges és melyek a Magán partnerek.
Egy adott Partner adatlapját megnyitva tudjuk a beállítást elvégezni:

A már meglévő partnerek a frissítés telepítését követően alapértelmezetten Céges jelölést kapnak, így csak azon partnereinket kell módosítanunk, melyeket Magán jellegűként szeretnénk kezelni.

A Partnerek beállítását követően a Könyvelés/Útnyilvántartás készítése menüpontba belépve a Tervezés funkciót kell elindítani, ahol a Magánutak fülre kattintva lehet megadni a Céges- és Magánutak arányát.

A beállítási felületen a Céges jelölő melletti rubrikában láthatjuk, hogy 100%-ból hány százalék vonatkozik a Céges utakra.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
info