- Kulcs-Ügyvitel Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel -

Adatszolgáltatással kapcsolatos változások – 2018.08.09.

 

Verziókiadás időpontja: 2018.08.09

Verziószám: 18.20.1121.8160

 

 Ügyvitel4

A verzióban elérhető módosítások

Újraküldésre kerülő sikertelen adatszolgáltatások

Amennyiben a következő esetek valamelyike miatt lett sikertelen az adatszolgáltatás egy 100.000 Ft-ot meghaladó áfatartammal rendelkező bizonylatnál, a fenti verzió feltelepítése után újraküldésre kerülnek:

1. Ha az adószám előtt szóköz szerepel: a szóközt levágva újraküldésre kerül. Eredmény – sikeres adatszolgáltatás ( ha minden egyéb adat megfelel)

2. Pénznem ISO kódja kisbetűvel lett megadva: a kisbetűket nagybetűvé alakítva újraküldésre kerül. Eredmény – sikeres adatszolgáltatás

Fontos, hogy csak a fenti esetekre ad megoldást a funkció! Azokban az esetekben, amikor teljesen fals adattal van dolga a szoftvernek, nem tud mit kezdeni. Például, ha EUR ISO kód helyett EURO került megadásra, akkor ugyanúgy hibás marad az adatszolgáltatás. Ilyen esetben a bizonylatot sztornózni kell, felvinni a pénznemet a helyes ISO kóddal, majd újra kiállítani a számlát.

3. Csoportazonosítóval megadott technikai felhasználó miatt történt sikertelen adatszolgáltatás

4. Ha az EU adószám, csoportazonosító előtt szóköz szerepelt: a szóközt levágva újraküldésre kerülnek. Eredmény – sikeres adatszolgáltatás ( ha minden egyéb adat megfelel)

5. Irányítószám felületi validáció: Korábbi fejlesztés, hogy a nem megfelelő irányítószámokat a szoftver átalakította és úgy küldte be a NAV felé, hogy sikeres státuszú bizonylatokat lehessen rögzíteni. Ez a működés át lett vezetve a felületi validációra is, mert speciális esetekben így nem lehetett számlát menteni. Innentől az irányítószám validáció nem fut le a következő esetekben (miután az irányítószám mező tartalmából levágásra kerültek a felesleges szóköz karaktereket):

– irányítószám = 4 karakter // számokból és betűből áll és az országkód magyar

– irányítószám = 4 karakter // számokból és betűből áll és az országkód NEM magyar

– irányítószám = 5 karakter // 4 db számot tartalmaz és az országkód magyar

– irányítószám = 5 karakter // 4 db számot tartalmaz és az országkód nem magyar

– irányítószám >5 és <11 karakter és az országkód magyar

– irányítószám >5 és <11 karakter és az országkód NEM magyar