Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Nyitott bizonylatok (Árajánlatok, Vevői rendelések, Díjbekérők) Áfa kulcsának frissítése

A törvényi változás hatálya alá eső termékek Áfa kulcsának változtatását, programunk automatizált átállítási funkcióval segíti.

Figyelem! A nyitott bizonylatok (Árajánlatok és Visszaigazolások) Áfa kulcsainak megváltoztatása, csak a terméktörzs Áfa kulcsainak megváltoztatása után lehetséges!

Nyissuk meg azon bizonylatok listáját, melynek Áfa kulcsát frissíteni kívánjuk. A program csak a nyitott bizonylatok Áfa kulcsát frissíti, abban az esetben is, ha a lista nem csak a nyitott státuszúakat tartalmazza.

A jobb egér gombbal megnyitható menüben válasszuk az Áfa frissítése (25% ->27°%) opciót.

A program egy biztonsági kérdést tesz fel, majd ha ott továbblépünk az Igen gombra kattintva, megjelenik az Áfa kulcs módosításának két lehetősége közti választási opció.

A megjelenő ablakban válasszuk ki, hogyan szeretnénk az Áfakulcs módosítást elvégezni.

A megváltoztatás történhet a nettó értékek alapján (A nettó érték maradjon változatlan), ekkor a program a 27 %-os Áfa kulcs alapján újraszámolja a termékek bruttó árát. Másik esetben a bruttó árak alapján, a termékek nettó ára számolódik újra (A bruttó érték maradjon változatlan).

Az Ok gombra kattintva a program elvégzi a nyitott bizonylatokon található, 27 %-os Áfa kulcsossá módosított termékek tételeinek újraszámítását.