- Kulcs-Ügyvitel Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel -

Bizonylatkapcsolatok

A Kulcs-Ügyvitel program hatékony megoldás az értékesítési, beszerzési és pénzügyi folyamatok teljes körű dokumentálására.

Az egyes bizonylat típusok közti fontosabb kapcsolat lehetőségeket foglaljuk össze bejegyzésünkben.

Bizonylatkapcsolatok a programban

Egymásból származtatott bizonylatok

Az egyes bizonylatok szükség esetén egymásból származtathatóak. Ezek az esetek a fenti ábrán narancs színű vonallal jelöltek. Például egy árajánlat alapjánk azonnal kiállítható egy vevői rendelés. A kiinduló bizonylatra történő hivatkozás nyomtatásban is megjelenik a belőle származtatott bizonylaton, megjegyzésként.

A listák betekintő ablakán és a bizonylat kivetítő ablakán található Kapcsolódó bizonylatok fülről pedig, azok azonnal megnyithatóak.

Bizonylatok kiállításának gyorsítása másolással

Lehetőség van arra is, hogy egy adott értékesítési bizonylat alapján készítsünk el egy beszerzési bizonylatot, illetve fordítva, hogy egy beszerzési bizonylat alapján állítsunk ki egy értékesítésit. Ezeket az eseteket a fenti bizonylatkapcsolatok ábráján szaggatott kék nyíl jelzi. Ezekben az esetekben a bizonylatkapcsolatokra vonatkozó megjegyzés természetesen nem kerül feltüntetésre nyomtatásban, funkcionalitásban inkább a bizonylatmásolásra (Új a kiválasztott alapján) hasonlít. Azt a célt szolgálja, hogy könnyebben kiállítható legyen egy új bizonylat a kiindulóként választott tartalma alapján.

Egyéb funkciók által létrejött bizonylatkapcsolatok

Zöld nyilakkal jelöltük a bizonylatkapcsolatok ábráján azokat az eseteket, melyek a bizonylatkapcsolatok szempontjából az előző két esettől eltérnek. A számla rontása, stornózása, helyesbítése, garancialevél kiállítása számlához és a pénzügyi bizonylatok összekapcsolása a számlákkal funkciók használata a vonatkozó blogbejegyzésekben részletesen bemutatásra kerül.