- Kulcs-Ügyvitel Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel -

Visszáru tételek kezelése

Bejövő és kimenő számlák esetében elérhető a visszáru kezelés, mellyel – ha az Új visszáru tétel gombra kattintunk – a kiválasztott ügyfélnek előzőleg már kiállított bizonylatok tételeiről válogathatunk.

Ez a funkció nagyban leegyszerűsíti a termék visszavételét. Nem kell a készletértékkel bajlódni, mert a program mindent automatikusan ki tud számolni a beválasztott előző bizonylat tételén rendelkezésre álló adatok alapján. Ezzel szemben ha egy normál, negatív mennyiségű számlatétellel dolgozunk ehelyett, a beszerzési árat is manuálisan kell megadnunk. A visszáru tétel funkció ezt automatikusan megteszi ezt, az előző számla alapján.

A termék egyed azonosítással (gyáriszám, méret, szín, szavatossági dátum) nyilvántartott készleteinkből történő visszáru adminisztrációját is gyorsítja, ha ezzel a funkcióval végezzük el a visszavétet.

 

Mi a teendőm ha egy bejövő számlán bevételezni szeretnék 3 db gyáriszámos terméket, de később ebből 2 db-ot visszáruzni szeretnék szintén bejövő számlán?

Ezt a következőképpen tudjuk megoldani:

Az új bejövő számlán kiválasztod az ügyfelet, majd Új visszáru tétel gomb, segítségével kiválasztjuk az előzmény számlát.

66

A tételeknél a darabszámot a nyilakkal módosíthatjuk.

67

Végül az egyedek fülön kiválasztva a törlendő tételt a Shift+Del billentyűkombinációval törölhetjük.

 68