- Kulcs-Ügyvitel Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel -

Kulcs-Ügyvitel programcsalád termékeinek párhuzamos működtetése

Amennyiben Ön több különböző – a Kulcs-Ügyvitel termékcsaládba tartozó – programhoz vásárolt termékszámot, az alábbiak szerint működtethetők a szoftverei.

Több termékszám– Több különálló cégben felhasználva

Amennyiben több különböző terméket vásároltunk (több termék = több különböző termékszám) és azokat úgy használjuk fel, hogy minden egyes termékszámmal különálló céget hozunk létre, a különböző cégek adatai, nem lesznek egymással integrációban.

Ez azt jelenti, hogy a Kulcs-Ügyvitel program indítása után, a Karbantartás/Cégváltás pontban, átválthatunk egyik cégből (adatbázisból) a másikba, de a cégek adatbázisukat tekintve, teljesen függetlenül működnek egymástól. (Kivételt képeznek a felhasználói beállítások).

Például: Vásároltunk egy Kulcs-Ügyvitel Prémiumot, amit egyik cégének dokumentálására használunk fel, majd vásárolunk egy Kulcs-Számla Startot és azzal létrehozunk a Karbantartás/Cégek pontban egy különálló céget a programon belül, amelyben másik vállalkozásunk a számlázását fogjuk vezetni.

Több termékszám –Egy cégben felhasználva

Amennyiben több különböző terméket vásároltunk (több termék = több különböző termékszám) és azoknak a funkcionalitását egy cég adataira vonatkozóan kívánjuk kihasználni, a termékszámokat egy cégen belül kell aktiválni.

Erre csak a rendszergazda felhasználónak van lehetősége, a Karbantartás/Termékszám pontban.

Fontos! – Csak azonos programcsaládhoz megvásárolt termékszámokat lehet egy cégen belül, együttesen működtetni. Tehát Start típusú programot egy másik Start programmal, Perfektet egy másik termék Perfekt változatával, illetve Prémium termék típust, egy másik Prémium szoftverrel.

Ebben az esetben, a programok funkcionalitása integráltan, egy azonos adatbázisra vonatkozóan érhetőek el.

Például rendelkezünk egy Kulcs-Számla Perfekt termékkel. Szeretnénk a cégben házipénztár kezelést is működtetni. Vásárolunk egy Kulcs-Házi Perfekt termékszámot. (Azonos termék típus: mindkettő Perfekt változat!!!)
Rendszergazda felhasználóval belépünk a Karbantartás/Termékszám pontba és ott a Kulcs-Számla Perfekt termékszám mellé felvisszük a Kulcs-Házi Perfekt termékszámot is.
Így cégünkben nemcsak számlázást, hanem házipénztár kezelést is tudunk integráltan működtetni.
(Példa az integrációra: egy kiállított készpénzes számla mellé, a beállításoknak megfelelően elkészül, a házipénztár bizonylat is.)