- Kulcs-Ügyvitel Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/kulcsugyvitel -

Termékek listája, termék adatok rögzítése és karbantartása

Ügyfél-, illetve terméktörzseink feltöltése kézi rögzítéssel is történhet, vagy használhatjuk a szoftver adatimport funkcióját, amely néhány perc alatt beemeli adatbázisunkba Excel-táblázatokban tárolt adatainkat.

KÉRJÜK VEGYE FIGYELEMBE, HOGY NEM MINDEN ITT LEÍRT FUNKCIÓ VEHETŐ IGÉNYBE A ’START’ PROGRAMOKKAL!

A termékek listája a Termékkezelés menüben, a Termékek ikonra kattintva érhető el. Új termékeket az  Új gomb (F2) gomb segítségével vihetünk fel. A meglévő bejegyzéseket módosíthatjuk a Megnyitás opció segítségével, vagy igény esetén törölhetjük, lomtárazhatjuk is azokat. Lomtárazni csak azon termékeket lehet, amelyek aktuális mennyisége nulla.

2014-01-20_09h10_39

Termék, vagy szolgáltatás

A rögzítésre kerülő bejegyzés lehet Szolgáltatás, mely nem rendelkezik készlettel így készletértékkel sem. Lehet Termék, melynek készlet mennyiségét és készletértékét is kezeli a program. A termék típusú elemekhez Induló készlet is megadható.

Gyártásos termék

Típus szerint lehet még a termék Gyártásos, mely azt jelenti, hogy összetevővel rendelkezik a termék, mely összetevőket ugyancsak a terméktörzsből lehet kiválasztani az Összetevők fülön. A gyártásos terméknek is van készlete, készletértéke.

A gyártásos termékek mennyiségének növelését, azaz a gyártást a Készletezés Gyártási bizonylatok segítségével lehet elvégezni. Ez esetben a gyártásos termék mennyisége növekszik az összetevőké pedig csökken.

Ezzel ellentétes művelet aSzétszerelés, Szétszerelési bizonylatok ahol a késztermék mennyisége csökken az összetevőké pedig nő. Gyártásos termékek mennyiségét a egyéb bizonylatokkal (Raktárbizonylatok, számlák, szállítólevél) is lehet módosítani.

Receptúrás termék

Receptúrás termékek hasonlóan a gyártásos termékekhez több összetevőből állnak. A gyártásos termékekkel ellentétben viszont a receptúrás terméknek nincs készletmennyiség kezelése. Készletváltozást eredményező bizonylat kiállításakor, a receptúrás termék összetevőinek készlete változik meg, az Összetevők lapon található receptúra szerint. Lehetőség van a Receptúrás összetevők megjelenítése bizonylaton opció bekapcsolására, ez esetben megjelenítésre kerülnek a termék összetevői a bizonylaton is.

Termék egyedek azonosítása

A termékeknél – ha a Beállítások/ Rendszerbeállítások pontban aktiválásra került – lehetőség van Termék egyed kezelést alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy a bizonylatokon gyári szám(ok), LOT számok, szavatossági idő, méret, illetve szín besorolás megadása lehetségessé válik. Bevét bizonylatoknál a termék egyed értékeket a felhasználó adja meg, Kiadás bizonylatoknál pedig a meglévőket lehet kiválasztani, tehát csak a raktáron lévő termék egyedeket lehet kiadni. A termék egyedeket a Termék egyedek fülön, a terméklista betekintő ablakának Termék egyedek lapján, illetve külön listában, a Raktári termék egyedek listájában is meg lehet tekinteni.

Webáruházas termék

Amennyiben a Karbantartás/ Webáruház beállítások pontban aktiváljuk webáruházunkat, a termék adatlapon kiválaszthatóvá válik a Webáruházas jelölőnégyzet.

Bekapcsolása esetén a Termék szinkron lefuttatása esetén az adott termék megjelenik webáruházunkban.

Termék azonosítási adatok

A termékekhez több azonosító is megadható melyekkel azonosítható a termék:

» Termékkód (20 karakter) egyedi azonosító (duplikáció mentes),
» Cikkszám,
» Vonalkód (EAN13 vonalkód ellenőrzés is működik),
» VTSZ/SZJ (Vámtarifa szám / Szolgáltatási jegyzék száma),
» KN kód,
» Árak (Egységár=Nettó, Áfakulcs, Bruttó ár, Utolsó beszerzési ár),
» Mennyiségi tulajdonságok (Mee, Mennyiség kerekítése – tizedeskezelés, minimális, optimális, maximális mennyiség),
» Kép hozzárendelése a termékhez (az ablakba duplán kattintva az egér jobb gombjával kapjuk meg a kép betallózásához szükséges ablakot).

Terméklista listafunkciók

A Termékekhez tartozó Árszorzós árakÁrlista árakAkciós árak, Raktárkészlet, Termék egyed tételek és Összetevők a táblázat alsó ablakaiban tekinthetők meg.

A terméklistában lehetőség van az elemek szűrésére, sorba rendezésére, csoportosítására, formátumának és színezésének testre szabására és ezáltal egyedi lista nézetet kialakítására. Amennyiben a Terméklistában nem jelenik meg az Egységár és a Bruttó ár, úgy azt a Lista nézet beállítások ikon segítségével adjuk hozzá.

Terméklista kapcsolódó funkciók

Lehetőség van  Új akciós ár rögzítésére, %-os és kedvezményes ár megadásával, valamint új terméket is létrehozhatunk kiválasztott alapján (az adatok másolásával).

Leltározásra  folyamatot is indíthatunk a listából (megjelölt termékekre) adott Raktárra vonatkozóan.

A termékek listáját nyomtathatjuk,   Etikettet készíthetünk és a Listát exportálhatjuk különböző fájlformátumokba (pl.: Excel, Pdf).

A termék listájából közvetlenül készíthetünk Raktárbizonylatokat (több kijelölt termék esetén erre nincs lehetőségünk):

» raktári bevét bizonylatot,
» raktári kiadás bizonylatot,
» raktárak közötti átadás bizonylatot,

így az adott termék készletét növelhetjük vagy csökkenthetjük adott raktárra vonatkozóan.

Továbbá Diagramot  is készíthetünk a kijelölt termékek (Neve, kódja, – x tengely és Egységára, Készletet – y tengely) alapján.

Webáruház használata esetén alkalmazandó a Termék szinkron funkció.