Hogyan kezeljem házipénztáramat?


Vállalkozásunk készpénz-forgalmát könnyedén, egyszerűen vezethetjük a Kulcs-Házi programmal. A szoftver automatikusan számolja a napi záró egyenlegek havi átlagát, így könnyedén figyelemmel kísérhetjük, hogy nem léptük-e túl a megengedett átlagos készpénzkészlet mértékét. Elegáns listák, különféle csoportosítási szempontok szerint lekérhető kimutatások, pénztárjelentések – minden igényt kielégítő vezetői információk.

Kulcs-Házi, pontos és naprakész

Működés optimalizálása »

Új szoftverünk legfontosabb alapparamétereit a Karbantartás / Beállítások menüpontban, a Működés oldalon találjuk, itt optimalizálhatjuk beállításainkat. A szoftvert szigorú és nem szigorú számlavezetéssel is használhatjuk, attól függően, hogy vállalkozásunk belső ügyviteli folyamatainak bizonylatolása mennyire naprakész: ha szükség lehet visszamenőleges könyvelésre, ne kapcsoljuk be a szigorú számlavezetést.

Automatikus bizonylatrendezést is kérhetünk visszamenőleges könyvelések esetén, ha ezt a lehetőséget választjuk, a bizonylatszámok megváltozását követően ne felejtsük el újra kinyomtatni bizonylatainkat és pénztárjelentéseinket. Bevételi és kiadási bizonylatainkon főkönyvi kontír számlákat is beállíthatunk, ha aktiváljuk a Kapcsolat a Kulcs-Könyveléssel opciót.

Szigorú számlavezetés bekapcsolása »
Kontírozás modul használata »
A szoftver működésének paraméterezése »

Alpénztárak, valutapénztárak kialakítása »

A Kulcs-Házi szoftver Plusz verziója több pénztár (akár valutapénztárak) kezelését is lehetővé teszi. Új pénztára(ka)t a Karbantartás / Beállítások menüpont, Pénztárak oldalán vihetünk fel, szükség esetén átvehetjük korábban rögzített törzsadatainkat az alappénztárból. A beállítások mindig a kiválasztott pénztárra vonatkoznak, emiatt valutapénztárunk tulajdonságainak optimalizálása előtt lépjünk ki a beállítások oldalról és szoftverünket (a menüsor alatt) kapcsoljuk át a valutapénztárra.

Pénztárak rögzítésével kapcsolatos további részletes információ »

Tetszőleges valutanemek használata »

A program alapértelmezett valutatörzse csak a Ft-ot tartalmazza, a használni kívánt valutanemeket a Beállításokban, a Valutanemek oldalon vihetjük fel.

Új valutanemek rögzítése »

Számlatükör testreszabása »

Elsőként a szoftverbe épített számlatükröt célszerű szinkronizálni könyvelésünk számlatükrével. Ez történhet új főkönyvi számok rögzítésével és a szükségtelenek eltávolításával a Karbantartás / Főkönyvi számok menüpontban, vagy importálhatjuk is számlakeretünket, Kulcs-Könyvelés szoftverünkből.

Részletes információ a Kulcs-Könyvelés számlatükrének importálásáról »

Pénztárbizonylatok kitöltése »

Bevételi, illetve kiadási bizonylataink kiállítása rendkívül egyszerű. Csak kattintsunk a megfelelő ikonra és értelemszerűen töltsük ki az adatokat. A fejléc adatai mellett a félkövér betűkkel jelölt mezők kitöltése kötelező, a többi opcionális. Az 1-2 forintos kerekítésekből adódó különbözeteket a szoftver automatikusan, minden bizonylat végén elszámolja.

A bevételi bizonylatokról részletesen »
A kiadási bizonylatokról részletesen »

Pénztárjelentések lekérdezése »

Pénztárjelentéseinket a Listák menüből kérhetjük le, igény szerint szűrhetünk a bizonylatokon feltüntetett paraméterekre: dátumra, sorszámra, szöveges adatokra. Pénztárjelentésünk utolsó oldalán megjelenik a címletezés, amely automatikusan is generálható vagy kézzel is feltölthető.

Az időszaki pénztárjelentésekről részletesen »

A készpénzkezelés további lépései »

Napi záróegyenlegek havi átlagának lekérdezése »
Készpénzes adatok fogadása Kulcs-Készletből / Számlából »
Pénztárbizonylatok feladása Kulcs-Könyvelésbe »

Pénztárbizonylatok feladása Kulcs-Egyszeresbe »

Következő lépés a hatékonyság felé:

Fontos határidők, időszakos könyvelések »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info