LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Audit XML export – Könyvelő program


A Kulcs-Könyvelés programban elérhető az adatok exportja a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által kialakított Adatexport útmutató szerinti egységes formátumban.

Ezt a tartalmi és strukturális ajánlásokat tartalmazó formátumot a kis-és középvállalkozások könyvvizsgálati munkájának támogatására alakították ki, használata nem kötelező, ugyanakkor nagy mértékben megkönnyíti a könyvvizsgálatot.

Az Audit XML export során létrejött adatállomány beolvasható egy erre a célra készített segédprogramba, így az akár Excel formátumban is megtekinthető és értelmezhető. Az Audit XML export funkció az Adatszolgáltatás/Audit XML export menüpontból indítható:

Audit XML export

A lekérdezés során lehetőség van Szűrőfeltételek megadására. A dátumszűrő alkalmazásával a gazdasági év egy szűkített részét kérdezhetjük le, a Záró naplók bejelölése mellett pedig a programban elvégzett zárási folyamat során létrejött Záró naplók is belekerülnek az XML-be. Amennyiben a Zárás csak részben történt meg és a könyvvizsgálat még nem zárult le az adott cégnél, – például még csak a folyószámla-analitikát nyitottuk meg, azért, hogy a következő évben tudjuk annak könyvelését folytatni, – úgy az XML elkészítésekor javasolt Záró naplók nélkül lekérni az Audit XML-t.

Ha a szűrőfeltételekhez nem adunk meg semmilyen új feltételt, akkor a teljes adattartalmú XML készül el. Más esetben a program üzenetet is küldd arról, hogy szűrőfeltételek megadása mellett készül el a lista:

Audit XML - Üzenet

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések