- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Cégautóadó bevallás elkészítésének lehetősége

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Cégautóadó bevallás,Nincs kategorizálva,PLUSZ

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az Adatszolgáltatás/Cégautóadó menüpontban elérhető a Könyvelő szoftver Plusz verzióját használó Ügyfeleink részére a 2301-es bevallás elkészítésének lehetősége.

A menüpontra kattintva a Bevallás fülön meg kell adni bevallás időszakát (naptári negyedév), az azonosító adatokat, valamint a cégautóadó benyújtása legördülőben kell kiválasztani a szükséges paramétert.

Cégautóadó - Bevallás [1]

A Gépjármű adatok fülön megadhatók a gépjárművek paraméterei, melyek alapján a bevallás töltésre kerül. Új gépjármű rögzítésére a plusz jel [2] ikonra kattintva vagy az Ins billentyű megnyomásával van lehetőség. Az adatok közül a rendszám csak a könnyebb beazonosíthatóságot segíti, nem része a bevalláshoz szükséges adatoknak. Az intervallum mező fontos, mert ez alapján tudja a szoftver, hogy mely hónapokban kell az autóval számolnia az adott negyedévben. A nem magánszemély tulajdonában álló, vagy általa pénzügyi lízingbe vett hatósági nyilvántartásban szereplő (tehát magyar rendszámú) személygépkocsi esetében az adókötelezettség a tulajdonszerzés, illetve a pénzügyi lízingbe vételt követő hónap első napján keletkezik, így az intervallum mező kezdő dátumaként a beszerzést követő hónap első napját kell megadni a szoftverben.

Cégautóadó - Gépjármű adatok [3]

A gépjárműadó tv. 17/F §-a szerint levonható a gépjárműadó az adott havi cégautóadóból abban az esetben, ha az már megfizetésre is került. Ezen értékek bevallásban való feltüntetésére szabadon szerkeszthető mezők állnak rendelkezésre a felületen.

A Gépjármű adatok az évek között átmásolhatók, így ha majd megjelenik a következő évi nyomtatvány akkor nem kell a gépjárműveket ismételten felrögzíteni, hanem a Adatok másolása évnyitástól függetlenül ikon [4] ikonra kattintva az adatok másolása egy kattintással megtehető.

Az összegek előnézet fülön, valamint az alsó sávban megjelenő nyomtató ikonra kattintva a bevallás ellenőrizhető, még az Ok-ra kattintást megelőzően.

Az elkészített bevallások mentésre kerülnek, így utólag könnyen visszakereshetőek, ellenőrizhetőek. Az Adatszolgáltatás/Cégautóadó bevallás/Cégautóadó bevallás lista menüpontban látható az elkészített bevallások listája, illetve itt ki is nyomtatható azok tartalma.

Cégautóadó bevallás lista [5]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/26781/cegautoado-bevallas-elkeszitesenek-lehetosege/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/12/Cégautóadó-Bevallás2.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/12/plusz-jel.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/12/Cégautóadó-Gépjármű-adatok2.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/12/Adatok-másolása-évnyitástól-függetlenül-ikon.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/12/Cégautóadó-bevallás-lista.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.