- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Áfa főkönyvi számok összevezetése

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Átvezetések,Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva,Zárás és nyitás

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az általános forgalmi adó elszámolási számláit (466 – Levonható áfa és 467 – Fizetendő áfa)  összevezethetőek az áfa pénzügyi teljesítés számlára (468 – Áfa elszámolási számla). Az új funkcióval az összevezetést automatikusan el lehet végezni a Kulcs-Könyvelés programban az évvégi zárási folyamatok egyik lépéseként.

Zárás és Nyitás/Átvezetések menüpont két opciót ajánl fel az automatikus átvezetésekre:

- Áfa átvezetés
- Költségszámlák átvezetése

Az Áfa átvezetések funkció megnyitása után megjelenik az Átvezetendő tételek meghatározása ablak, ahol az átvezetéshez szükséges adatokat lehet megadni/módosítani. Ezek az adatok a következőek:

Átvezetendő tételek meghatározása [1]

1. Átvezetendő számlák: A Beállítások/Törzskarbantartások/Áfa-kulcsok beállításai között beállított főkönyvi számokat ajánlja fel a program alapértelmezetten. Amennyiben az áfa főkönyvi szám alábontásra kerül, akkor a legördülőben az összes alábontás alapértelmezetten bejelölésre kerül. A legördülő menüben lehet módosítani az alapértelmezett beállítást. FONTOS! A beállítás során lehetőséget ad a program arra, hogy csak az egyik sort (azaz csak a levonható, vagy csak a fizetendő sort) lehessen csak beállítani, és arra lefuttatni az átvezetést.

- Levonható: 466 – előzetesen felszámított általános forgalmi adó (alapértelmezett beállítás ami manuálisan módosítható)
- Fizetendő: 467 – Fizetendő általános forgalmi adó (alapértelmezett beállítás ami manuálisan módosítható)

2. Átvezetési célszámla: 468 – Általános forgalmi adó – elszámolási számla (alapértelmezett beállítás ami manuálisan módosítható)
Az Átvezetési célszámla kitöltése kötelező, amennyiben nem kerül kiválasztásra főkönyvi szám akkor a program üzenetet küld:

Nem adott meg főkönyvi számot [2]
3. Egyenlegek gyűjtése: 
Alapértelmezetten a Zárás és nyitás/Beállítások/Általános beállítások menüpontban található Zárási időszakot ajánlja fel a program. Az időszak manuálisan módosítható, és mentésre kerül. Az időszak megadása kötelező, ennek hiányában a program üzenetet küld:

Nem adott meg kezdő dátumot [3]

4. Bizonylat dátuma: Ezt a mezőt a program automatikusan tölti, manuálisan nem módosítható. A beállított intervallum záró napja kerül ide.

5. Megjegyzés: A törzsadatokból kiválasztható, vagy manuálisan beírható. Megjegyzés megadása nem kötelező.

Az adatok megadása után a program listázza a beállított főkönyvi számok egyenlegét. Itt a Könyvelés gomb segítségével lehet elindítani az automatikus rögzítést.

Átvezetés részletezése [4]
A sikeres könyvelésről a program üzenetet küld:

A könyvelés sikeresen befejeződött [5]
A könyvelést követően a Könyvelés/Módosítás menüpontban ellenőrizhetőek a létrejött vegyes naplók, amelyek tartalmazzák az átvezetést. Ezek az automatikus vegyes naplók törölhetőek és módosíthatóak.

Módosítás [6]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/26280/afa-fokonyvi-szamok-osszevezetese/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/Átvezetendő-tételek-meghatározása.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/Nem-adott-meg-főkönyvi-számot.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/Nem-adott-meg-kezdő-dátumot.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/Átvezetés-részletezése.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/A-könyvelés-sikeresen-befejeződött.jpg

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2023/06/Módosítás.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.