- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

A számlatükör idegen nyelvű paraméterezése – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,PLUSZ,Számlatükör

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




A Kulcs-Soft Nyrt. – jelenleg – Magyarországra fejleszt, magyar nyelvű szoftvereket. Korábbi fejlesztéseink kapcsán a szoftverekben angol és német nyelvű kezelőfelület is elérhető. Ha külföldi illetőségű szoftvert keres, látogassa meg cégünk idegen nyelvű programokat forgalmazó honlapját, a key-soft.eu [1]-t.

A számlatükör és a beszámolók nyelvét a Beállítások / Alapbeállítások menüpont / Nyelv oldalon állíthatjuk be [2]. Állítsuk Idegen nyelvre, ha nem magyarul szeretnénk nyomtatni listáinkat.

Idegen nyelvű beállítás mellett a főkönyvi kivonaton az egyes számlaszámokhoz megadott nyelvi beállítástól független idegen nyelvű megnevezés, a beszámolók mérlegsorain pedig az idegen nyelvű megnevezés jelenik meg.

Az idegen nyelvű kezelőfelületet a Beállítások / Alapbeállítások menüpont / Kezelés fülén módosíthatjuk [2]. A kezelőfelület nyelvének átállítása után a program automatikusan bezáródik, erről figyelmeztető üzenetet is küld. Ha a kezelőfelületet átállítottuk angolra vagy németre, a számlatükör és a beszámolók nyelvét célszerű visszaállítani alapnyelvre (Default language / Grundsprache), mert ilyen esetben – a program szempontjából – a beállított angol vagy német nyelv számít alapnyelvnek.

Nyissuk meg a számlatükröt a menüszalagon található ikonra kattintva, vagy használjuk az <F10>-es funkcióbillentyűt. A számlatükör soraira duplán kattintva, a Főkönyvi szám adatai fülön állíthathatunk be nyelvi beállítástól független idegen nyelvű megnevezést, majd a Felhasználói felület fülre kattintva állíthatjuk be az angol és a német nyelvű megnevezéseket.

A számlatükör soraira duplán kattintva, a Főkönyvi szám adatai fülön állíthatunk be nyelvi beállítástól független idegen nyelvű megnevezést
1. kép, összesen: 2.

A számlatükör soraira duplán kattintva, a Főkönyvi szám adatai fülön állíthatunk be nyelvi beállítástól független idegen nyelvű megnevezést

Figyelem! A nyelvi beállítástól független megnevezés jelenik meg abban az esetben, ha a listák és a kezelőfelület nyelve nincs szinkronizálva (pl. Foreign language (idegen nyelv), English (angol)), az angol vagy német megnevezés csak akkor jelenik meg, ha a beállítások szinkronban vannak egymással (pl. Default language (alapnyelv), English (angol)).

A kinyomtatott idegen nyelvű főkönyvi kivonat fejléce a kezelési felület nyelvétől függ. Ha magyarul használjuk a szoftvert, a fejlécben magyarul jelennek meg az adatok, ha angol vagy német nyelvű kezelőfelülettel dolgozunk, a fejléc is angol vagy német nyelvű lesz.

A számlatükörben szereplő számlaszámok idegen nyelvű megnevezéseit a szoftver alapértelmezetten nem tartalmazza, az adatok fordítása és feltöltése kézileg [4] történhet vagy Ügyfélszolgálatunk segítségét [5] is kérheti az angol nyelvű törzsadatok konvertálásához. Ajánlatunk nem fordításra, csak a törzsadatok konvertálására vonatkozik, a szoftverrel szállított számlatükör alapértelmezett soraihoz töltjük fel az angol nyelvű megnevezéseket.

Az angol nyelvű konvertált számlatükör 1. oldala Microsoft Excel (.xls) és Adobe Portable Document Format (.pdf) formátumban megtekinthető:

[6] [7]

A számlatükör soraival végezhető további műveletekről ezeken az oldalakon [8] írunk részletesen.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/2611/a-szamlatukor-idegen-nyelvu-parameterezese-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] key-soft.eu: http://key-soft.eu/

[2] állíthatjuk be: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?p=13339

[3] ◄ Előző kép: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/konyvelo-programok/2611/a-szamlatukor-idegen-nyelvu-parameterezese-konyvelo-program/print/?pid=1045

[4] adatok fordítása és feltöltése kézileg: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?s=angol-torzsek

[5] Ügyfélszolgálatunk segítségét: http://www.kulcs-soft.hu/kapcsolat

[6] Image: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/wp-content/uploads/chart-of-accounts-.xls

[7] Image: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/wp-content/uploads/chart-of-accounts-.pdf

[8] ezeken az oldalakon: http://www.kulcs-soft.hu/blog/konyvelo-programok/?s=szamlarend

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.