- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

NAV Online Számlaimport modul – Egyszeres program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Egyszeres könyvelés,NAV Online Számlaimport,Nincs kategorizálva

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




A NAV Online Számlaimport modul lehetővé teszi az Online Számla (www.onlineszamla.nav.gov.hu [1]) rendszerében megtalálható Bevétel és Kiadás számlák beolvasását az Egyszeres programba.

Használatával időt takaríthatunk meg, ugyanis kevesebb rögzítési feladatunk lesz, valamint megkímél minket a rögzítésből adódó hibáktól, elírásoktól is.

A modul, a megvásárlást követően egy új termékszámmal aktiválható a Kulcs-Egyszeres programba.

A modul használata

Első lépésként a könyvelt cég NAV technikai felhasználó megadását kell elvégezni az Egyszeres programban. Ezt a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/NAV számlaimport menüpontban tehetjük meg. A technikai felhasználó adószámhoz kötött, így ellenőrizni szükséges, hogy a Karbantartás/Beállítások/Cégfüggő beállítások/Cég adatai menüpontban a könyvelt cég adószáma megadásra került-e.

NAV Számlaimport - Technikai felhasználó megadása [2]

A NAV technikai felhasználó és az adószám megadása után a bizonylatok beolvasási felületét a Karbantartás/Számlák importja a NAV Online rendszerből menüpontjából érhetjük el.

A beolvasásról, további beállításokról, és a modul teljes működéséről további információkat a NAV Online Számlaimport modul leírásában olvashatunk. [3]

Javasolt beállítások az első beolvasás előtt

Miután a technikai felhasználó megadásra került, a következő lépésben a leírás segítségével be kell paraméterezni a NAV Online Számlaimportert annak érdekében, hogy már az első beolvasás is gördülékenyen tudjon lefolyni.

Ehhez az alábbi beállításokat javasoljuk első körben:

  • Áfa összerendelések felvitele: Az Áfa összerendelések segítségével megfeleltethetjük a NAV felületén szereplő Áfa kulcsokat az Egyszeres programban található Áfa kulcsokkal – Erről részletesen a 19. oldalon olvashat.
  • Alapértelmezett szöveg megadása: A szöveg megadása az Egyszeres programban kötelező, így a NAV Online Számlaimporter használata során beállítható egy alapértelmezett szöveg, melynek segítségével a szöveg megadását nem kell számlánként megtennünk. – Erről részletesen a 23. oldalon olvashat.
  • Kipontozandó bizonylatok kezelésének alapértelmezett beállítása: Ha ki nem fizetett bizonylatok rögzítésekor használnak Bizonylatcsoportokat, úgy ebben az esetben megadható egy alapértelmezett érték, így nem kell kiválasztani a bizonylatcsoportot számlánként a felületen. – Erről részletesen a 31. oldalon olvashat.

A modul felületével és működésével történő ismerkedés során javasolt egy rövidebb, pár számlát tartalmazó időszakot lekérni az Online Számla rendszeréből, ahhoz, hogy a beolvasás menetét megszokjuk, valamint a felület kezelését könnyedén el tudjuk sajátítani.

A fenti javaslatok alapeseteket fednek le, így ahhoz, hogy a bizonylatok összes típusa megfelelően kerüljön kezelésre és lekönyvelésre, valamint a modul összes funkcióját megismerjük ezen részletes leírást kell áttekinteni.

A NAV Online Számlaimporter modul használata akkor válik a leggyorsabbá, ha a modul paraméterezése megtörténik!


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/23106/nav-online-szamlaimport-modul-egyszeres-program/ címen.

URLs in this post:

[1] www.onlineszamla.nav.gov.hu: http://www.onlineszamla.nav.gov.hu

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2021/07/NAV-Számlaimport-Technikai-felhasználó-megadása.jpg

[3] A beolvasásról, további beállításokról, és a modul teljes működéséről további információkat a NAV Online Számlaimport modul leírásában olvashatunk.: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/07/Egyszeres_NAV-Online-Számlaimport-modul_Leírás.pdf

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.