Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2021. május – Kulcs-Könyvelés


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2021. május 26.

Új funkció! Adatok másolása évnyitástól függetlenül

A Kulcs-Könyvelés 2021. májusi verziójába egy új funkció került, aminek segítségével könnyen, évnyitás nélkül adatok másolása végezhető el a különböző cégekből/évekből. A másolás a következő adatokra terjed ki:

- Eseménykönyvelés alapadatainak másolása (Adatok átvétele másik cégből – Ctrl+I)

Amennyiben az egyik cégünkben paraméterezésre került az eseménykönyvelés, és egy másik cégben is szeretnénk ugyanezeket a beállításokat használni, a funkcióval átmásolhatjuk a már elvégzett beállításokat. Maga az új év létrehozása is átmásolja ezeket az adatokat (Törzsadat átvétellel), azonban szükség lehet év közben, vagy akár egy másik cégből csak az eseménykönyvelés beállításainak másolására, ehhez nyújt segítséget az új funkció.

Adatok átvétele másik cégből

A másolás eredményeképpen a jelenlegi események törlésre kerülnek és helyükre a kiválasztott események kerülnek. Erre a program figyelmeztető üzenetet is küld:

Adatok átvétele másik cégből - Figyelmeztetés

- Zárás és Nyitás beállításainak másolása (Adatok átvétele másik cégből – Ctrl+I)

Az új funkció a Zárás és Nyitás/Beállítások menüpontban lévő beállításokra is alkalmazható. A beszámolók paraméterezése a Beszámoló adatait, a különböző egyéni sémákat is át lehet másolni egy másik cég beállításainak megfelelően.

Adatok másolása másik évből - Zárás és Nyitás beállításai

Fontos az adatok másolása előtt ellenőrizni, hogy a Beszámoló adatainál kiválasztott beszámoló típusának, mérleg-, és eredménykimutatás tagolásoknak és változatoknak megfelelő sorok mindenképp legyenek bepipálva az adatok másolása során, erre figyelmeztető üzenetet is küldd a program, amennyiben érzékeli, hogy egy sorból kikerült a pipa.

Adatok másolása másik évből - Kérdés

- Kiegészítő melléklet sablonjainak/alapadatainak másolása (Adatok átvétele másik cégből – Ctrl+I)

Az adatok átvétele másik cégből funkció a Kiegészítő mellékletnél is elérhető. A Kiegészítő melléklet Általános és Tájékoztató részében lévő adatok/sablonok másolására van lehetőség. Az adatok átvétele másik cégből ablakban kiválaszthatóak azok az adatok/sorok amiket másolni szeretnénk.

Adatok másolása másik évből - Kiegészítő melléklet

A másolás eredményeképpen a jelenleg az adatbázisban lévő adatok törlésre kerülnek és helyükre a kiválasztott adatok kerülnek. Erre a program figyelmeztető üzenetet is küld:

Adatok átvétele másik cégből - Figyelmeztetés

Ügyféladat megjelenítése a Könyvelő ablakban és a szűrőkön

A Beállítások/Alapbeállítások/Egyéb menüponton belül egy új beállítás került megjelenítésre:
Ügyféladat megjelenítése szűréskor
A beállítással mind a Könyvelő ablakban és a listák szűrőablakain meghatározhatjuk, hogy milyen adatokat (és milyen kombinációban) szeretnénk megjeleníteni. Lehetőség van Név, Név és adószám, Név és cím, illetve Név + adószám és cím megjelenítésére is.

Ügyféladat megjelenítése szűréskor

A beállítás a Könyvelő ablakban érvényesül:

Név - adószám és cím beállítása

És a listák szűrőablakán is:

Ügyféladat megjelenítése szűréskor 2

A beállítás az excel listákon is a beállított adatokat fogja megjeleníteni:

Excel lista lekérdezése

Naplószám megjelenítése a Tételes belföldi áfa összesítő jelentésen

A legújabb verzióval  a Tételes belföldi áfa összesítő jelentésen már a naplószám is megjelenítésre kerül, a gyorsabb és egyszerűbb keresés és egyeztetés érdekében. A számlákhoz tartozó naplószám a sorok elején található.

Naplószám megjelenítése

Amennyiben egy előző évi már kiegyenlített számla kerül módosított számlaként rögzítve egy idei számlához, annak a naplójelét nem jeleníti meg a program.

Naplószám megjelenítése 2

A 65-ös bevallás M lapján Partnerek ABC szerint való megjelenítése

Ügyfeleink kérésének megfelelően a legújabb verzióban a 65- ös bevallás M lapján a cégünk Partnereit ABC sorban jelenítjük meg, ugyanúgy ahogy a Tételes belföldi összesítő jelentésen, így az egyeztetés könnyebb és egyszerűbb lesz a jövőben.

2165 M lap ABC sorrend

 A Tételes belföldi összesítő – az előző verziókhoz hasonlóan – ABC sorrendben jeleníti meg az adatszolgáltatásra kötelezett Ügyfeleket.

2165 M lap - Tételes belföldi összesítő jelentés

Automatikus Ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból - Adószám szerinti keresés

A gyorsabb új Ügyfél rögzítés érdekében a Kulcs-Könyvelés programban lehetőséget biztosítunk arra, hogy az ügyfelek adatait online cégadatbázisból automatikusan fel lehessen rögzíteni. A Beállítások/Alapbeállítások/Felhasználófüggő beállítások/Könyvelés menüponton belül az Automatikus ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból opció bekapcsolásával érhető el a funkció.

Ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból

A 2021. májusi verzióval ezt a funkciót az adószám alapú keresés -el bővítettük ki. Az új Ügyfél rögzítési ablakában az Adószám mezőbe beírjuk az Ügyfél adószámát, majd a sor végén megjelenő adószám_ikon ikonra (Ctrl+Enter) kattinthatunk, mellyel elindíthatjuk a keresést. Amennyiben a keresés sikeres, úgy a megjelenő üzenetben választható az online cégadatbázis használata az adatok feltöltésére, mely esetben automatikusan feltöltésre kerülnek a Név és a Postacím mezők. (Adószám alapú keresés esetén az adószám első 8 karakterét kötelező megadni.)

Adószám alapú keresés

 

 

NAV Online Számlaimport – sorok színezése

A NAV Online Számlaimport használata során a tételt kijelölve, az egész sort kijelöli a számlaimporter a legújabb verziótól, így jelezve, hogy épp melyik számla szerkesztését végezzük. Előző verziókban egy mező kijelölésére volt lehetőség, viszont az egész tétel kijelölése és a hozzá tartozó tétel (alsó részben a számla tételeinek kijelölése) kijelölése teljes tételre kiterjed a jövőben.

Sorok kijelölése

A Vevő-Szállító analitikán megváltozott a Csak a nyitó számlák lekérdezése

A nyitó analitika lekérdezését a Vevő-Szállító analitikán a Csak a nyitó számlák lekérdezésével lehetett elérni. A szűrés annyiban módosult, hogy a Csak nyitó számlák lekérdezésével a nyitó számlákhoz kapcsolódó idei/tárgyévi kiegyenlítéseket is megjeleníti a program, így a továbbiakban könnyedén lekérhető, hogy a nyitó folyószámlánkon éppen milyen fennálló követeléseink, kötelezettségeink vannak.

Csak a nyitó számlák lekérdezése

A Vevő-Szállító analitika további szűrései ugyanúgy érvényesek, így ha csak a nyitó tételeinket szeretnénk lekérni, akkor a a Pénzügyi oldal dátum beállítása mellett tudjuk lekérni, hiszen a Csak nyitó számlák bejelölésével számla oldalon mindig csak a nyitó számláink fognak megjelenni.

Csak nyitó számlák lekérdezése 2


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések