- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

65-ös bevallás önellenőrzése – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Adatszolgáltatás,Bevallás önellenőrzése,Feladás az ÁNYK programnak,Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Amennyiben egy korábban már áfa bevallással érintett időszak tekintetében önellenőrzést kell benyújtanunk, úgy a bevallás önellenőrzéséhez szükséges adatok exportálhatók a Könyvelő programból.

Az Adatszolgáltatás/Bevallás önellenőrzése/2065-ös nyomtatvány menüpontra kattintva nyílik meg az önellenőrzés elkészítésének felülete. Első lépésben ki kell választani az önellenőrzéssel érintett időszakot. Az önellenőrzés csak lezárt Áfa időszakra készíthető el, így azon hónapot, melyet önellenőrizni szeretnénk le kell zárnunk az Áfa-listák/Zárás menüpontban. Az ellenőrizni kívánt bevallás vonalkódját megadhatjuk a felületen, de a mező kitöltése nem kötelező, így amennyiben a mezőt üresen hagyjuk, úgy az export fájl elkészíthető és az adatot később manuálisan pótolhatjuk az ÁNYK felületén.
Az „Itt adhatja meg az ÁNYK programban az adott időszakra korábban elkészített 65-ös bevallás *.enyk kiterjesztésű állományát” mezőben be kell tallóznunk azt a *.enyk fájlt, mely az ÁNYK rendszerén keresztül az adott időszakra be lett küldve bevallásként. Az enyk fájl megjelölését követően a program összehasonlítja a jelenleg a programban található adatokat a korábbi bevallásban (enyk fájl) szereplő adatokkal.

Feladás az ÁNYK programnak_Önellenőrzés [1]

A felület Összegek előnézet fülén jelenleg a programban szereplő adatok fognak megjelenni aszerint, hogy az ÁNYK feladás miként történik (Áfa gyűjtők alapján vagy Kulcsok alapján).

Ha azt szeretnénk látni, hogy a korábban a bevallásba helyezett összegek és a jelenleg a programban található összegek között milyen eltérés keletkezett, úgy az Önellenőrzési segéd elnevezésű listát kell megnyitnunk a felületen található ikon [2] ikonra kattintva.

Önellenőrzési segéd_Áfa gyűjtők alapján_001 [3]

Az Önellenőrzési segéd Módosítva megnevezésű oszlopában található egy-egy jelzés azon sorokban, melyek esetében történt változás a korábbi bevallásban található adatokhoz képest. Az Eredeti megnevezésű oszlopban láthatjuk az enyk fájlból kinyert, a korábbi bevallásba helyezett összeget, az Új oszlop tartalmazza a programban jelenleg megtalálható adatokat és a Különbség megnevezésű oszlopban láthatjuk a két érték közötti különbözetet.

Az Önellenőrzési segéd utolsó oldalán találhatunk egy összesítést az Általános forgalmi adó elszámolása tekintetében.

Amennyiben a feladást Áfa-kulcsok alapján szeretnénk elvégezni, úgy az Önellenőrzési segéd a sorokban nem a bevallás sorait, hanem az Áfa-kulcsokat tünteti fel.

Önellenőrzési segéd_Áfa-kulcsok alapján [4]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/21722/65-os-bevallas-onellenorzese-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/10/Feladás-az-ÁNYK-programnak_Önellenőrzés.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/10/ikon.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/10/Önellenőrzési-segéd_Áfa-gyűjtők-alapján_001.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/10/Önellenőrzési-segéd_Áfa-kulcsok-alapján.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.