- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Egyenlegközlő és Fizetési felszólítás kiküldése e-mailben – Kulcs-Könyvelés

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Beállítások,Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az Egyenlegközlő és a Fizetési felszólítás e-mailben is kiküldhető Partnereink részére közvetlenül a Könyvelő programból.

E-mail küldés beállítása

Az e-mailek kiküldéséhez első körben a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Listák beállításai menüpontban fel kell vinnünk a szükséges SMTP kiszolgáló beállításokat.

A beállítás megtételéhez az E-mail küldés beállítása menüpontra kell kattintani, majd a felugró ablakban kell megadni a szükséges adatokat. A saját levelező szerverének SMTP kiszolgálójáról és annak beállításairól, rendszergazdájától kaphat információt.

E-mail adatainak beállítása [1]

Ingyenes Gmail fiók használata esetén az alábbi linken elérhető beállításokra van szükség. [2]

A Másolat küldése a cég adatainál megadott címre opció bepipálása mellett az e-mail másolata azon e-mail címre kerül kiküldésre, melyet a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Cég adatai menüpontban az E-mail cím sorban megadtunk.

Ahhoz, hogy az e-mailek kiküldésre tudjanak kerülni a címzettek részére, a Beállítások/Ügyfelek karbantartása menüpontban a Partnerek adatlapjára, még a Fizetési felszólítók, illetve az Egyenlegközlők elkészítése előtt fel kell rögzíteni az ügyfél e-mail címét.

 

A kiküldött e-mailek szövegét a Beállítások/Törzskarbantartások/Csatolt dokumentumok menüpont alatt lehet felvinni az Egyenlegközlő e-mail és a Fizetési felszólítás e-mail menüpontokban.

A menüpontokban megjelenő alapsablonokat lehet módosítani tetszőleges szövegezéssel. Az alapsablonban található makrók (#UGYFELNEV# és #CEGNEV#) biztosítják az automatikus kitöltést, így a használatuk az alapsablon módosítását követően is javasolt.

 Sablon beállítás [3]

Egyenlegközlő kiküldése e-mailben

Az Egyenlegközlő szövegezését a Beállítások/Levelezés beállítása/Egyenlegközlő menüpontban van lehetőség megadni a Sablonok [4] között. Az Egyenlegközlő elkészítését a Listák/Levelezés/Egyenlegközlő menüpontban lehet megtenni.

A kiállítás szűrőablakában lehetőség van kiválasztani, hogy mely Ügyfél vagy Ügyfelek részére szeretnénk elkészíteni az Egyenlegközlőt. Ha csak egy Partner részére szeretnénk Egyenlegközlőt küldeni, úgy a Cégnév mezőben a legördülő menü segítségével tudjuk kiválasztani a megfelelő partnert.

Az Ügyfelek kijelölése Ügyfelek kijelölése [5] ikonra kattintva egyszerre több ügyfél kiválasztására is van lehetőség. A gombra kattintva megjelenik Ügyfelek listája, ahol a Kijelöl oszlopban lévő jelölőnégyzetek segítségével tudjuk kiválasztani, hogy mely Ügyfelek részére szeretnék elkészíteni az Egyenlegközlőt.

 Ügyfelek kijelölése [6]

Ha a Kijelöl oszlopra jobb egérgombbal rákattintunk, akkor van lehetőség az összes ügyfél kijelölése a Mindent kijelöl (Ctrl+T) funkció segítségével, vagy amennyiben a korábbi kijelölésünket szeretnénk megfordítani akkor egy Inverz kijelöl (Ctrl+I) opcióra is rá tudunk kattintani. A kijelölések megszüntetéséhez az Összes kijelölés törlése (Ctrl+D) funkcióra kell kattintanunk.

A szűrőablakban elvégzett beállításokat követően az OK gombra kattintva megjelenik az Egyenlegközlők nyomtatási előképe. Az e-mail küldésre a nyomtatási előkép felső ikonsorában található Küldés e-mailben gombra kattintva van lehetőség.

E-mail kiküldés [7]

Az e-mail kiküldésével egyidejűleg az Egyenlegközlő PDF formátumban mentésre kerül a kiválasztott mappába. Az Egyenlegközlő a kiküldött e-mail mellékleteként, PDF dokumentumként kerül kiküldésre.

Fizetési felszólítás kiküldése e-mailben

A Fizetési felszólítás szövegezését a Beállítások/Levelezés beállítása/Fizetési felszólítás menüpontban van lehetőség megadni a Sablonok [4] között. A Fizetési felszólítás elkészítését a Listák/Levelezés/Fizetési felszólítás készítése menüpontban lehet megtenni.

Az e-mail kiküldését a felszólítások elkészítését követően a Listák/Levelezés/Fizetési felszólítás megtekintése menüpontban tudjuk megtenni.

Fontos! A Partnerek e-mail címét mindenképp a felszólítások kiállítását megelőzően kell felrögzíteni a törzsadatok közé.

A lista megnyitása után egyesével kiválasztható/kijelölhető az a felszólítás, amit e-mailen szeretnénk elküldeni az Ügyfél részére. Az adott sorra jobb egérgombbal kattintva a Nyomtatás/Automatikus e-mail küldés menüpont segítségével küldhetjük ki az e-mailt. Azon fizetési felszólítás mely rontásra került, nem küldhető ki a partner részére.

Fizetési felszólítások [8]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/21512/egyenlegkozlo-es-fizetesi-felszolitas-kikuldese-e-mailben-kulcs-konyveles/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/E-mail-adatainak-beállítása.jpg

[2] Ingyenes Gmail fiók használata esetén az alábbi linken elérhető beállításokra van szükség.: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Kulcs-Könyvelés_kétfaktoros-hitelesítés-gmail-fiók-esetén_PDF.pdf

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Sablon-beállítás.jpg

[4] Sablonok: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/12227/fizetesi-felszolitas-sablonok-konyvelo-program

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Ügyfelek-kijelölése.jpg

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Ügyfelek-kijelölése1.jpg

[7] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/E-mail-kiküldés.jpg

[8] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Fizetési-felszólítások.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.