- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Iktató – Kulcs-Könyvelés

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,Könyvelés,Nincs kategorizálva

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az Iktató funkció lehetővé teszi a dokumentumok, képek csatolását a könyvelési tételek mellé. A dokumentumok, képek közvetlenül fájlból csatolhatóak vagy akár lapolvasó (szkenner) használatával beolvashatók.

A funkció a Könyvelő program Standard verziójától érhető el.

Iktató beállítása

A funkció bekapcsolására a Könyvelő program Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Iktató menüpontjában az Iktatás használata a programban opció kijelölésével van lehetőség. Ezen menüpontban lehet megjelölni továbbá azt a mappát, melyet az iktatással beolvasott vagy csatolt dokumentumok tárolására szeretnénk használni.

Iktatás használata a programban [1]

Fontos! Az iktatott dokumentumok tárolási helye nem kerül automatikusan mentésre az Adatmentő és visszatöltő segédprogrammal, így a mappáról külön kell biztonsági másolatot készíteni a dokumentumok megőrzése céljából.

Dokumentumok csatolása

A könyvelési ablakban a Dokumentumok kezelése Dokumentumok kezelése - ikon [2] ikonra kattintva nyílik meg a rögztíési felület, ahol a fájlok csatolását, beolvasását el tudjuk végezni.

Dokumentum rögzítése [3]

A Fájl megnevezése sorban a Fájl megnevezése [4] ikonra kattintva tallózhatjuk a már a számítógépünkre korábban lementett dokumentumainkat, képeinket.

Amennyiben a csatolni kívánt dokumentum még nincs lementve a számítógépre, úgy a Dokumentum szkennelése gombra kattintva lehetőség van beszkennelni azt. (Felhőben a közvetlen szkennelés nem elérhető funkció, az elmentett dokumentumot kell csatolni.)

Ha több szkenner is csatlakoztatva van a számítógéphez, úgy a beolvasás megkezdése előtt egy felugró ablakban lehetőség van kiválasztani, hogy mely szkennert szeretnénk használni. A kiválasztott szkenner megjegyzésre kerül, így a következő beolvasás során már nem kell azt kiválasztani.

A Típus sorban két különböző csatolmány típus közül választhatunk: Bizonylatkép vagy Egyéb. A Dokumentum megnevezése automatikusan feltöltésre kerül a csatolt dokumentum megnevezésével, de igény szerint módosítható, átírható. Az Iktatószám mezőbe a csatolt dokumentum iktatószáma adható meg (Az iktatószám automatikusan megjelenik a rögzített tétel Iktatószám mezőjében is, amennyiben az iktatószám használat be van kapcsolva a Beállítások/Alapbeállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüpontban). A Dokumentum dátuma sorban az iktatás napját adhatjuk meg.

Egy könyvelési tétel mellé több dokumentum is csatolható. Ha az első dokumentumot az Ok gomb megnyomásával csatoltuk a Könyvelési tételhez, akkor megjelenik a Dokumentumok kezelése ablak, ahol a Dokumentumok/Új dokumentumok (Ins) menüpontra vagy a Új dokumentum [5] ikonra kattintva tudunk felvinni további dokumentumokat. A már csatolt dokumentumokat módosíthatjuk a Dokumentumok/Dokumentum adatainak módosítása (Enter) menüpontra vagy a Dokumentum módosítása [6] ikonra kattintva. Ha csatolt dokumentumot szeretnénk törölni, akkor a Dokumentumok/Törlés (Del) menüpontra vagy a Dokumentum törlése [7] ikonra kell kattintanunk.

Dokumentum kezelése [8]

Dokumentum csatolásra, illetve az iktatott dokumentum megtekintésével a Módosítás menüpontban is van lehetőség.

Dokumentumok kezelése

A Karbantartás/Dokumentumok kezelése menüpontban megjelenő felületen látható az iktatott dokumentumok listája, továbbá itt listázható, hogy az adott dokumentum mely könyvelési tétel mellé került csatolásra.

Dokumentum listázása [9]

A felületen lehetőség van a dokumentumok módosítására (Dokumentumok/Dokumentum adatainak módosítása (Enter) menüpontra vagy a Dokumentum módosítása [6] ikonra kattintva), illetve törlésére (Dokumentumok/Törlés (Del) menüpontra vagy a Dokumentum törlése [7] ikonra kell kattintva). Amennyiben szeretnénk az adott dokumentumot megtekinteni, úgy a Dokumentumok/Dokumentum megtekintése (Ctrl+O) menüpontra vagy a Dokumentum megtekintése [10] ikonra kattintva tekinthetjük meg. A dokumentumokat le is menthetjük a saját számítógépünkre, a Dokumentumok/Dokumentum mentése saját gépre (Ctrl+S) menüpontra vagy a Dokumentum mentése saját gépre [11] ikonra kattintva. A megjelenő listát a Lista/Szűrés (F4) menüpontra vagy a Szűrés [12] ikonra kattintva szűkíthetjük a szűrőfeltételek megadásának segítségével.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/21474/iktato-kulcs-konyveles/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Iktatás-használata-a-programban.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentumok-kezelése-ikon.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-rögzítése.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Fájl-megnevezése.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Új-dokumentum.jpg

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-módosítása.jpg

[7] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-törlése.jpg

[8] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-kezelése1.jpg

[9] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-listázása.jpg

[10] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-megtekintése.jpg

[11] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Dokumentum-mentése-saját-gépre.jpg

[12] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Szűrés.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.