- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2020. szeptember- Egyszeres program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Egyszeres könyvelés,Nincs kategorizálva,Verziótájékoztató

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




A legújabb verzióval a Kulcs-Egyszeres programban is elérhető a Módosított számla rögzítése és az eltérő számlaérték kezelése a 2065-ös áfabevallás M lapjának helyes töltése érdekében.

Tételes belföldi összesítő jelentés – Módosított számla rögzítése

A Tételes belföldi összesítő jelentés Módosító lapjain a módosító számlákat is fel kell tüntetni abban az esetben, ha a számlában áthárított általános forgalmi adó szerepel. Ahhoz, hogy a program a „korrekciós lapon” feltüntesse a módosító számlákat, a módosító számlát hozzá kell „kötnünk” az eredeti számlához. Ezt a módosító számla könyvelése közben a következő módon tehetjük meg:

A könyvelési ablakban az Ügyfélnév kiválasztása után nyomja meg a felső sorban található Módosított számla - Eltérő számlaérték megadása [1]  ikont, majd itt válassza ki, hogy a módosító számla melyet éppen rögzít, melyik „eredeti számlához” tartozik. Az így megjelölt számláink az Áfa-listák/Tételes belföldi összesítő jelentés menüpontban lekért listán Beszerzés esetében is a „Módosító tételek” között fognak megjelenni.

Módosított számla [2]

Tételes belföldi összesítő jelentés – Eltérő számlaérték rögzítése

Az áfabevallásban a ténylegesen levont összeget kell rögzíteni, viszont a tételes belföldi összesítő jelentésen a számlán szereplő összeget kell szerepeltetni (ez lehet eltérő a ténylegesen levont adónál). Így adódhat olyan eset, hogy nem a könyvelésben szereplő áfa összeget kell az összesítő jelentésben közölni. Ennek megoldására van lehetőség megadni a számla rögzítése közben a számlán szereplő tényleges adóalapot és áfa összeget.

A könyvelés ablakban az Ügyfélnév kiválasztása után nyomja meg a felső sorban található Módosított számla - Eltérő számlaérték megadása [1]  ikont, majd itt adható meg a számlán szereplő Áfaalap és Áfaérték összegek:

Eltérő számlaérték [3]

Az így megadott értékek – akár módosító számla vagy eltérő számlaérték rögzítése – a Kimutatások/Tételes belföldi összesítő jelentésen láthatóak az áfa zárást követően:

Tételes belföldi [4]

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/21421/modositott-szamla-eltero-szamlaertek-funkcio-kulcs-egyszeres/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Módosított-számla-Eltérő-számlaérték-megadása.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Módosított-számla.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Eltérő-számlaérték.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/09/Tételes-belföldi.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.