- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Eseménykönyvelés – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Beállítások,Eseménykönyvelés,Kettős könyvelés

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az eseménykönyvelés funkció alkalmazásával a gyakran ismétlődő könyvelési tételeink paramétereit felrögzíthetjük könyvelési sablonokként a programba, majd ezeket a sémákat a könyvelés közben használhatjuk.

A menüpont segítségével gyorsíthatjuk a könyvelési tételek rögzítését, mivel a könyvelő ablakban kitöltendő mezők száma jelentősen csökken a felajánlások következtében.

Eseménykönyvelés paraméterezése

Az eseménykönyveléshez használt sablonokat a Beállítások/Eseménykönyvelés alapadatai menüpontban tudjuk felrögzíteni. Új eseményt a  Insert [1] gombra (Insert) kattintva rögzíthetünk, míg a módosításra a Enter [2] gomb (Enter) használatával vagy pedig a tételre történő dupla kattintással van lehetőségünk. A nem használt eseményeket a Delete [3]  ikonra  (Delete) kattintva törölhetjük.

Új esemény rögzítésekor elsősorban meg kell adnunk az Esemény nevét, illetve rövid nevét, melyek a későbbi használat során segítik az azonosítást, valamint megkönnyítik a keresést is. Az eseményhez kapcsolódóan meghatározhatjuk a könyvelendő napló típusát, a főszámla számot, továbbá a főszámla jellegét (Tartozik vagy Követel), valamint megadhatók a részleg-, munkaszám és projekt adatok is.

Egy tételen belül legfeljebb 10 ellenszámla kiválasztására van lehetőség. Az ellenszámlák esetében a főkönyvi szám kiválasztását követően adhatjuk meg a plusz adatokat. Az Áfa főkönyvi számnak egy külön ellenszámlára kell kerülnie ahhoz, hogy az Áfa-kulcs is megadhatóvá váljon. (Az Áfa főkönyvi szám érzékelése után lesz az ÁFA-kulcs mező aktív, ellenkező esetben az Áfa-kulcs nem adható meg, a mező inaktív marad.) Az Áfa főkönyvi szám kiválasztása után a részleg-, munkaszám és projekt adatok megadásának lehetősége inaktív lesz, mivel azon mezők öröklik az Áfa főkönyvi számhoz tartozó pl.: költség főkönyvi számnál megadott adatokat.

Esemény felvitele [4]

A sablonon megadott adatok az eseménykönyvelés használatával automatikusan betöltésre kerülnek a könyvelés során, manuális kiválasztásukra nincs szükség (módosításuk lehetséges még a könyvelés során).

Szűkített főkönyvi szám választási lehetőség:

A funkció használata mellett csak az eseményben megjelölt főkönyvi számok kiválasztására van lehetőségünk a könyvelés során. Amennyiben ez az opció nem aktív, úgy rögzítéskor a főkönyvi számok legördülő listájában a teljes számlatükörből választhatunk. A nem szűkített főkönyvi szám felajánlással rögzített események a listában zöld háttérszínnel jelennek meg.

Szűkített főkönyvi szám választási lehetőség [5]

Eseménykönyvelés használata

A sablonként elmentett események a könyvelési ablakban az F2 billentyű lenyomásával, vagy az eseménykönyvelés ikonra Eseménykönyvelés ikon [6] kattintva hívhatók elő. A felugró ablakban az Enter billentyű leütésével, vagy a Kiválasztás ikon Kiválasztás ikon [7] segítségével tölthetők be a kívánt esemény előre paraméterezett adatai a könyvelési felületre. Eseménykönyvelés alapadatai [8]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/21212/esemenykonyveles-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Insert.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Enter.jpg

[3] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Delete.jpg

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Esemény-felvitele.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Szűkített-főkönyvi-szám-választási-lehetőség.jpg

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Eseménykönyvelés-ikon.jpg

[7] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Kiválasztás-ikon.jpg

[8] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2020/05/Eseménykönyvelés-alapadatai.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.