- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2019. február – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,Nincs kategorizálva,Verziótájékoztató

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2019. február 07.

Elérhető a 1965-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Könyvelés 2019. februári verziója tartalmazza a NAV által előírt 1965-ös nyomtatványok kitöltését.

A bevallás helyes elkészítéséhez szükséges, hogy a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön a 1965-ös nyomtatványt állítsuk be.

1965-ös nyomtatvány beállítása [1]

A bevallás hatékony kitöltéséhez az áfa-gyűjtők használata javasolt. Amennyiben használ áfa gyűjtőket, akkor azokat átmásolhatja egy korábbi évből, vagy egy másik cégből a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön az Áfa gyűjtők átvétele gomb segítségével.

A nyomtatvány az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/1965-ös nyomtatvány menüponton belül érhető el.

Elérhető a 19A60-as nyomtatvány kitöltése

A februári verzióval a 19A60-as nyomtatvány is elérhetővé vált. A korábbi évekhez hasonlóan a nyomtatvány automatikus kitöltése az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/19A60-as nyomtatvány menüponton belül érhető el.

 18K102 -es bevallás elérhető

A legújabb verzió a 18K102-es bevallást is tartalmazza. A bevallás az Adatszolgáltatás/ Feladás az ÁNYK programnak/18K102 nyomtatvány menüponton keresztül érhető el.

A bevallás elkészítéséről, beállításokról bővebb információt a tudásbázis bejegyzésben [2] olvashat.

Új funkció! Turizmusfejlesztési hozzájárulás

A legújabb verzióban elérhető a Kulcs-Könyvelő programunkban a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallás elkészítése.  A programban lehetőséget biztosítunk arra, hogy beállítható legyen az az áfakulcs, amivel a programnak számolnia kell a turizmusfejlesztési hozzájárulás bevallás során.

A pontos működésről és a beállításokról a Turizmusfejlesztési hozzájárulás bejegyzésben [3] olvashat.


Mérleg és eredménysorok bővítésének lehetősége

Ügyfeleink kérésének megfelelően a Mérleg és eredménykimutatások paraméterezésénél lehetőséget biztosítunk arra, hogy plusz sorokat lehessen felvinni.

A Zárás és nyitás/Beállítások menüponton belül a paraméterezni kívánt mérleg és/vagy eredménykimutatás soraira rákattintva lehet a plusz sorokat felvinni:

Mérleg és eredménykimutatás sorok bővítése [4]

Abban az esetben, ha plusz sorok megadására van szükség, akkor egy új excel export áll a rendelkezésre, amivel lekérhető a teljes beállítások lista.

Excel export [5]

Új funkció! Automatikus készpénz felvét/befizetés könyvelése

 Az új funkcióval a készpénz befizetéseket/felvételeket automatikusan lekönyvelhetjük a program segítségével. A funkció alapdevizás bank és pénztár esetén működik.

A Beállítások/Alapbeállítások/Készpénzes tételek menüponton belül állítható be egy átvezetési főkönyvi szám, aminek a segítségével tudjuk automatikussá tenni a készpénzes tranzakcióink könyvelését.

Érdemes olyan átvezetési főkönyvi számot választani, amit másra nem használunk, illetve  amelyik főkönyvi számon alapdevizás átvezetéseket könyvelünk.

Készpénz felvét és befizetés főkönyvi szám beállítása [6]

Amennyiben alapdevizás bankban/pénztárban történik erre a beállított főkönyvi számra tétel rögzítés, akkor a program rákérdez, hogy az ellenlábát szeretnénk-e automatikusan könyvelni. Banki tétel rögzítése esetén pénztár felajánlása történik, és így fordítva.

Amennyiben több alapdevizás pénztár vagy bank van az adatbázisban, akkor az üzenetben kiválasztható, hogy melyik pénztárba/bankba szeretnénk automatikusan lekönyvelni a tételt.

Készpénz felvét automatikus könyvelése [7]

Új funkció! Készpénzes számlák automatikus rögzítése a pénztár naplóban

 Ügyfeleink kérésének megfelelően lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Vevő vagy Szállító naplóban rögzített készpénzes számláinkat automatikusan kiegyenlítsük a pénztárban.

A működéshez szükséges a Beállítások/Alapbeállítások/Készpénzes tételek menüponton belül bejelölni a következő opciót:

Kp-s számlák automatikus kiegyenlítése [8]

A beállítás után amennyiben Vevő vagy Szállító naplóban rögzítünk készpénzes fizetési móddal számlát, akkor a Könyvel opció kiválasztása után megjelenik egy üzenet arra vonatkozóan, hogy melyik pénztárba szeretnénk rögzíteni a kiegyenlítést.

Automatikus kiegyenlítés

Funkció bővülés! Korosított vevő-szállító kimutatás – több periódus lekérdezésének lehetősége

 A februári verzióval a korosított vevő-szállító analitikát több periódussal is le lehet kérdezni. A lista szűrőablakán a Több periódus lekérdezése opció kiválasztásával 3 plusz mező lesz aktív, amiben megadhatóak a további periódusok.

Több periódus lekérdezése [9]

Amennyiben több periódussal kérdezzük le a listát, akkor a nyomtatás során csak az excel exportot támogatja a program.

Ügyfél import bővítése

 A decemberben kiadott ügyfél import funkciót új mezővel bővítettük. Immár megadható az importálandó állományban a Csoportazonosító.  A működésről és az új struktúráról bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben [10] olvashat.

Átlagár és FIFO kezelése a bankszámlakivonat importer esetén

Az új verzióval lehetőség van arra, hogy amennyiben a banki állományainkat a bankszámlakivonat importer funkciót használva olvassuk be, akkor a deviza bankhoz beállított átlagár vagy FIFO árfolyamkezelés esetén automatikusan számolásra kerüljenek az árfolyamok a beállításnak megfelelően. Fontos, hogy használat során időrendbe kell beolvasni a tételeket, illetve a törlés esetén is körültekintően kell eljárni annak érdekében, hogy a pénzkészlet számolás helyes legyen.

Áfakulcsok megnevezés során több karakter megadásának lehetősége

Ügyfeleink kérésének megfelelően az áfakulcsok megnevezésének megadásakor több karaktert biztosítunk.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/19627/uj-verzio-2019-februar-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/1965-ös-nyomtatvány-beállítása.jpg

[2] tudásbázis bejegyzésben : https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/19080/kata-lista-automatikus-bevallas-keszitese

[3] Turizmusfejlesztési hozzájárulás bejegyzésben: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/?p=19631

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Mérleg-és-eredménykimutatás-sorok-bővítése.jpg

[5] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Excel-export.jpg

[6] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Készpénz-felvét-és-befizetés-főkönyvi-szám-beállítása.jpg

[7] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Készpénz-felvét-automatikus-könyvelése.jpg

[8] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Kp-s-számlák-automatikus-kiegyenlítése.jpg

[9] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2019/02/Több-periódus-lekérdezése.jpg

[10] tudásbázis bejegyzésben : https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/19381/partnertorzs-import-konyvelo-program

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.