Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2018. december – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2018. december 12.

Pénztár és Bank naplók nyitása

A legújabb verzióban a Pénztári és Banki adatok nyitását külön is megtehetjük, a Teljes nyitástól függetlenül. Ha az előző üzleti évünk még nem végleges és emiatt még nem zárható teljesen, de a folyószámla analitikát már megnyitottuk, bankjaink és pénztáraink nyitó egyenlegeit automatikusan átnyithatjuk a következő évre. A Pénzügyi naplók nyitása (Zárás és Nyitás/Nyitás/Pénzügyi naplók nyitása) a Bank és Pénztár típusú naplók nyitását végzi el automatikusan. Tehát azoknak a főkönyvi számoknak az egyenlege kerül nyitásra amelyek a Beállítások/Törzskarbantartások/Naplók menüpontban banki vagy pénztári naplótípussal lettek létrehozva. A nyitás során ezeket a főkönyvi számokat vizsgálja a program, és ahol található egyenleg, azt a következő évbe átnyitja.

A pontos működésről a Bank nyitóegyenlegének rögzítése és a Pénztár nyitóegyenlegének rögzítése bejegyzésekben olvashat.

Többszöri nyitás lehetősége

A program egyik nagy fejlesztése a nyitás többszöri lehetőségének biztosítása. Amennyiben a programban már történt nyitás (akár folyószámla analitika nyitás-, pénzügyi naplók nyitása vagy teljes nyitás), és utólag szükségessé válik pár bizonylat rögzítése még az előző gazdasági éveben, akkor az utólag érkezett bizonylatok könyvelése után  a záró-, és nyitó naplók törlése nélkül újból elindítható a nyitás automatikusan.

A program az újbóli nyitás eredményeképpen csak azokat a bizonylatokat nyitja meg amelyek az utolsó nyitás után kerültek rögzítésre vagy módosításra.

Csak a folyószámla analitika nyitása »

Teljes nyitás indítása »

Új funkció! Automatikus Ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból

A könnyebb és gyorsabb új Ügyfél rögzítés érdekében a programban lehetőséget biztosítunk arra, hogy ügyfeleinket az online cégadatbázisból automatikusan kitöltsük. A Beállítások/Alapbeállítások/Könyvelés menüponton belül az Automatikus Ügyféladat kitöltés online cégadatbázisból opció bekapcsolásával érhető el az új működés.

Automatikus Ügyféladat kitöltése

A beállítás után a Beállítások/Ügyfelek karbantartása menüpontban az Új ügyfél felvitelénél a Cégnév mezőbe miután elkezdjük begépelni az ügyfél cégnevét, akkor a keresésnek megfelelő lehetőségeket felkínálja a program. Az ügyfél kiválasztása után pedig a Postacím és az Adószám mezők automatikusan kitöltésre kerülnek.

Új ügyfél felvitele

Az új ügyfél cégnevének begépelésekor a beírt név alapján a lehetőségeket felkínálja a program. Ügyféladat módosítására nem alkalmas ez a funkció.

Automatikus adatkitöltés

Az ügyfél kiválasztása után a Postacím és az Adószám automatikusan kitöltésre kerül.

Könyvelt cégek listája

A legújabb verzióval a programból kinyerhető a cégek listája. A Karbantartás/Cégek listájában a Nyomtatás opcióval lekérhető a lista, ami a könyvelt cégeket tartalmazza, valamint a könyvelt cégek éveinek számát, illetve, hogy a programon belül látható-e a státusza az adott cégnek. A lista excelbe és pdf-be is lekérhető.

Könyvelt cégek listájának nyomtatása

Banki kivonatállományok beolvasásánál tételes import lehetősége

A bankszámlakivonat importer a PLUSZ programba beépülő funkcionalitás, ami az új verzióval bővítésre került. A kivonat beolvasásakor a beérkezett összegeket (pl. postai befizetések, futárszolgáltatóktól kapott befizetések) lehet felbontani egy tételes import fájl segítségével. Így a vevő számlákat tételesen rendezni lehet függetlenül attól, hogy egy összegben folyt be a pénz a számlánkra. A működésről bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

Elszámolási időszak átvezetési számla lista

Ügyfeleink kérésének megfelelően a legújabb verzióval elérhető az elszámolási időszakos számlák átvezetési számlájának listája. A lista segítséget nyújthat az áfabevallás ellenőrzésére/alátámasztására, illetve kimutatja, hogy egy adott időszakra mennyi a levonható vagy fizetendő adó összege az elszámolási időszakos számlák esetében.

A lista az Áfa-listák/Elszámolási időszak átvezetési számla egyenleg kimutatása menüpontban érhető el. A lista külön lekérhető vevőkre és szállítókra, illetve különböző szűrési feltételeket adhatunk meg. Amennyiben szükséges megjeleníthető az Áfakulcsonkénti összesítő ami áfakulcsonként göngyölítve jeleníti meg adott időszakban az áfa értékét.

Elszámolási időszak átvezetési számla egyenleg

Funkció bővülés! Számlatükör import (PLUSZ verzió)

A program használata előtt, amennyiben saját számlatükörrel szeretnénk dolgozni lehetőség van a számlatükör beimportálására a Kulcs-Könyvelés programba. A funkció a Számlatükör/Importálás excelből menüponton belül érhető el. Az import működéséről bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

 

Funkció bővülés! Ügyféltörzs import (PLUSZ verzió)

A legújabb verzióval lehetőség van a partnertörzs importálására a programban. Egy meghatározott struktúrájú fájl segítségével akár más programból lekérdezett ügyfelek listáját könnyen és egyszerűen beimportálhatjuk a könyvelő programba. Az import működéséről bővebben az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések