- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Verziótájékoztató, 2018. december – Adatátadó rendszer

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: ** Verziótájékoztatók **,Adatátadó rendszer,Nincs kategorizálva

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Megjelent!

Kulcs-Adatátadó frissítés

2018. december 12.

Adatátadás során adószám alapján történő Ügyfél egyeztetés

Az új verzióban Ügyfeleink kérésének megfelelően az Ügyfél egyeztetés adószám alapján is elvégezhető. Az adatátadás során eddig név, vagy név és cím szerinti opció közül lehetett választani, azonban harmadik opcióként a következőkben az adószám szerinti egyeztetés is kiválasztható.

Adószám szerinti egyeztetés [1]

Amennyiben ezt az opciót választjuk akkor a fájlban vagy a másik programban lévő ügyféltörzset adószám alapján ellenőrzi a program a könyvelő programban lévő ügyfelekkel. Ha az ügyfél egyéb adata (pl. név) elírásra kerül, de az adószám egyezik, akkor az adatátadó nem szól, nem kér helyettesítő adatot, hanem automatikusan összerendeli a könyvelő programban lévő ügyféllel. Amennyiben az adószám nem egyezik, akkor a szokott az módon az adategyeztetést kínál fel a program.

Ügyvitelből való adatátadás során a program figyelmeztetése a Könyvelő programban már rögzített bizonylatról

Ez a fejlesztés abban nyújt segítséget az Ügyfeleink számára, hogy elkerüljük a könyvelő programban a számlák/bizonylatok duplikálódását. Az adatátadás során az Adatátadó program figyeli, hogy a feladni kívánt bizonylatok szerepelnek-e a könyvelő programban. Amennyiben manuálisan már rögzítésre kerültek a bizonylatok, és adatátadás során újból feladásra kerülnének a számlák, akkor az Adatátadó üzenetet küld amiben megjeleníti a számlák bizonylatszámát és az ügyfelet.

Az Adatátadó az ügyfélkódot, bizonylatszámot, a bizonylat dátumát és a devizanemet figyeli. Amennyiben egyezőséget talál, akkor a következő üzenetet küldi:

Adatátadás ellenőrzés [2]Amennyiben az IGEN opciót választja, akkor lehetőséget nyújtunk az adatátadásra, a NEM opcióval pedig megszakításra kerül a feladás.

Továbbá fontos, hogy az ügyvitelből fogadott alábbi bizonylatok esetében történik meg az ellenőrzés: Kimenő számla, Kézi számla, Előleg számla, Bejövő számla, Pénztárbizonylat, Bankbizonylat

Lezárt periódusra való feladás

A Kulcs-Könyvelés PLUSZ programban lehetőség van a periódus zárásra. Ennek beállításról és működéséről itt [3] olvashat. Az Adatátadó legújabb verziója figyeli a periódusok állapotát, és arra az időszakra nem enged adatátadást elvégezni ami a könyvelő programban lezárt. Erről az Adatátadó figyelmeztető üzenetet küld. Az adatátadás a periódus zárás feloldása után lehetséges.

Periódus zárás miatt az Adatátadás nem lehetséges [4]


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/19349/uj-verzio-2018-december-adatatado-rendszer/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2018/12/Adószám-szerinti-egyeztetés.jpg

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2018/12/Adatátadás-ellenőrzés.jpg

[3] itt : https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/15814/periodus-zarasa-konyvelo-program

[4] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2018/12/Periódus-zárás-miatt-az-Adatátadás-nem-lehetséges.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.