Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2018. június – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2018. június 26.

Új funkció! Kapott előleg automatikus könyvelése

A legújabb verzióval Ügyfeleink egyszerűen és gyorsan könyvelhetik a kapott előlegeiket. Az előleghez kapcsolódó áfa tételt a program automatikusan generálja. Az előlegszámla felhasználását is automatikussá tettük.

A működésről az alábbi tudásbázis bejegyzésben olvashat.

2018. július 1-jével teljesítendő online számla adatszolgáltatási kötelezettség

A 2018. július 1-jével életbe lépő online számla adatszolgáltatási kötelezettséggel egyidejűleg az áfa bevallás tételes belföldi összesítő jelentése is valamelyest megváltozik.

Az összesítő jelentés nem szűnik meg, azonban számlakibocsátóként az adatszolgáltatást már nem az áfa bevalláshoz tartozó M lap keretein belül kell teljesíteni.

Számlabefogadóként a tételes adatszolgáltatás változatlanul az áfa-bevallásban és az adólevonási jog érvényesítéséhez kapcsolódóan teljesítendő, az áfa értékhatára pedig 100.000 Ft-ra csökken, a szolgáltatandó adatok köre ugyanakkor nem változik.

Mivel számlakibocsátóként az adatszolgáltatás nem kötelező, ezért a Beállítások/Cégfüggő beállítások/Egyéb menüponton belül található egy új opció, amivel azt lehet szabályozni, hogy a vevők esetében töltődjön-e az M lap. Ez az opció alapból nincs bejelölve a programban, így az összesítő jelentésben – amíg módosítás nem történik – csak a szállító számlák jelennek majd meg.

 

Beállítás

Bizonylatszám és megjegyzés módosításának lehetősége a Bankszámlakivonat importerben

A bankszámlakivonat importerrel importált bankszámlakivonatok feldolgozása során lehetőséget biztosítunk arra, hogy a bizonylatszám és a megjegyzés opciókat módosítani lehessen, az itt megadott adatok jelennek majd meg a könyvelésben.

bankszámlakivonat importer 1


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések