- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Tagi kötelezettség átlagos állománya – Könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Kettős könyvelés,Listák,Tagi kötelezettség átlagos állománya

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról 6. § (9). bekezdése szerint a jövedelem-(nyereség-)minimum meghatározásakor az összes bevételt növeli c) a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettség napi átlagos állományának (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) az adóévet megelőző adóév utolsó napján a magánszemély taggal szemben fennálló kötelezettségét (ide nem értve az áruszállításból és a szolgáltatásból származó kötelezettséget, továbbá a megállapított, de ki nem fizetett osztalék kötelezettségként kimutatott összegét) meghaladó összegének az ötven százaléka.

A könyvelő programban a következő lépéseket kell tennie a tagi kötelezettség átlagos állományának lekéréséhez:

A lista lekérése a Listák/Tagi kötelezettség átlagos állománya menüpontban érhető el. A szűrőablakon válasszuk ki azokat a főkönyvi számokat, amelyeken a tagi kötelezettségeket tartjuk nyilván.

Tagi kötelezettség átlagos állománya szűrés [1]

Majd az OK gomb megnyomását követően a program kiszámolja az adóalapot növelő összeget a kívánt időszakra.

Tagi kötelezettség átlagos állománya [2]


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/17731/tagi-kotelezettseg-atlagos-allomanya-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2017/01/Tagi-kötelezettség-átlagos-állománya-szűrés.png

[2] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2017/01/Tagi-kötelezettség-átlagos-állománya.png

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.