LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2016. január/2 – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2016. január 28.

1665-ös nyomtatvány kitöltése

A Kulcs-Könyvelés 2016. januári verziója már a NAV által kötelezően előírt 1665-ös nyomtatvány kezelését is tartalmazza.

Kérjük állítsa be a 2016-os évében a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön, hogy a 1665-ös nyomtatványt szeretné használni és azt is, hogy milyen gyakorisággal.

1665

Áfa gyűjtők átvétele

Amennyiben használ áfa gyűjtőket, akkor azokat átmásolhatja egy korábbi évből, vagy egy másik cégből a Beállítások/Alapbeállítások menüpontban a Cégfüggő beállítások/Áfa fülön az Áfa gyűjtők átvétele gomb segítségével:

Áfa gyűjtők átvételeFigyelem! 

Az Áfa gyűjtők átvétele az áfa kulccsal való összerendeléseket nem másolja, így azokat szükséges még beállítani a Beállítások/Törzskarbantartások menüpontban.

Amennyiben a kiválasztott nyomtatványhoz már volt korábban áfa gyűjtő és arra történt rögzítés, akkor az áfa gyűjtő átvétele már nem lehetséges.

Ha a 65-ös bevallás soraiban változás történik, akkor másolás után szükséges az áfa gyűjtők módosítása is az új bevallásnak megfelelően. ( a 1565-ös és a 1665-ös bevallás sorai megegyeznek)

16A60-as nyomtatvány kitöltése

Az áfa bevalláshoz hasonlóan a 16A60-as bevallás is bekerült a Kulcs-Könyvelés programunkba. A korábbi évekhez hasonlóan most is az Adatszolgáltatás/Feladás az ÁNYK programnak/16A60-as nyomtatvány menüpontból érheti el a bevallás elkészítését.

Elkészített bevallás azonnali megnyitása ÁNYK-ban

Az új verzióban már lehetőség van az elkészített bevallást automatikusan megnyitni az ÁNYK-ban. Pipálja be a bevallás készítő ablakon Az elkészült bevallás megnyitása ÁNYK-ban opciót, így az ÁNYK program automatikusan elindul, és megnyitja benne az elkészült bevallás fájlt.

ÁNYK megnyitás

Áfa analitika excelben – Pénzforgalmi elszámolású számla napló kódja

Az áfa analitikát excelben lekérve látható rajta a pénzforgalmi elszámolású számla eredeti (szállító/vevő/nyitó) napló kódja is.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések