PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Áfa bevallás 7-es, 8-as lapjának automatikus kitöltése – Könyvelő program


A Kulcs-Könyvelés 2015. márciusi verziójától lehetőség van az Áfa tv. 6/A. és 6/B. számú mellékletében felsorolt, fordított adózású, mezőgazdasági, valamint a vas-, és acél termékek automatikus feladására a 65-ös bevallás 7-es és 8-as részletező lapjaira.

Javasolt használat:

Hozzon létre mind az értékesítésre, mind a beszerzésre külön áfa kulcsot, melyekre azon termékeket rögzíti, melyeket a 7-es és 8-as lapon szerepeltetni kell.

Értékesítés:

Értékesítés áfa-kulcs

Beszerzés:

Beszerzés áfa-kulcs

Megjegyzés:

Amennyiben nem csak mezőgazdasági, hanem vas-, és acél termékei is vannak, amit részleteznie kell, akkor arra is külön áfa-kulcsot kell létrehozni.

Javasolt az áfa gyűjtők használata, hogy áfa bevallása hiánytalanul elkészüljön. Az előző pontban létrehozott áfa-kulcsokhoz hozzon létre áfa gyűjtőket.

Fordított adózású mezőgazdasági termék értékesítésnél jelölje a 4. és a 100.b sort, beszerzésnél a 29. és a 101.b sort (1565-ös bevallás esetén).

Fordított adózású vas és acél termék értékesítésnél jelölje a 4. és a 100.d sort, beszerzésnél a 29. és a 101.d sort (1565-ös bevallás esetén).

Az áfa-gyűjtők létrehozását követően rendelje hozzá a felvitt áfa-kulcsokhoz.

A Beállítások/Alapbeállítások/65A bevallás 07/08 lapok menüpontban kapcsoljuk be a funkció használatát, majd válasszuk ki azon áfa-kulcsokat, amelyikhez szeretnénk vtsz és súly adatokat rögzíteni.

Értékesítés:

Értékesítés beállítás

Beszerzés:

Beszerzés beállítás

Megjegyzés: Amennyiben vannak vas és acél termékekhez létrehozott áfa-kulcsai is, akkor azok kiválasztása is szükséges.

Amennyiben rögzítéskor az előző pontban beállított áfa-kulcsot választjuk, akkor kötelező a vtsz és a súly adat kitöltése az áfa-kalkulátoron.

Vevő könyvelése:

Értékesítés rögzítés

Szállító rögzítése:

Beszerzés rögzítés

A rögzített vtsz. és súly adatok, melyeket a 65-ös bevallásban szerepeltetni kell, automatikusan kitöltésre kerülnek a 65-ös bevallás elkészítésekor, valamint listázható az Áfa-listák/65A-07/08 egyeztető lista menüpontban.

Figyelmeztetés:

- Csak azon tételek jelennek meg a bevallásban és a listán, melyek  áfáját lezártuk.

- Amennyiben az ügyfélhez nincs adószám rögzítve, akkor a tételek nem jelennek a bevallásban és a listán.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések