Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Főkönyvi adatimporter – Számlázz.hu feladás


Számlázz.hu adatimport

A 2015. januári verziótól lehetőség van a Számlázz.hu rendszeréből exportált kimenő számlák importálására a Kulcs-Könyvelés programba.

Készítse el a számlázz.hu rendszerében az export fájlt, ez a Listák/Főkönyvi adatexport menüpontban található. A Főkönyvi rendszernél válassza a Kulcs-Softot, majd az elkészült fájlt mentse a számítógépére.

szamlazz.hu

A Főkönyvi adatimporterben válassza a Szamlazz.hu felad Kulcs-Könyvelésnek menüpontot, majd nyomjon a Tovább gombra.

Adatimporter

A következő ablakon válassza a Fájlból szeretném a feladást elvégezni lehetőséget és tallózza ki a szamlazz.hu-ban elkészített fájlt, majd nyomjon a Tovább gombra.

Fájl beolvasás

Válassza ki melyik cég melyik évébe szeretné a számlákat importálni, majd nyomjon a Tovább gombra.

Cég, év választás

A készpénzes tételeknél kiválasztható, hogy vevő és pénztár naplóba kerüljenek, vagy csak pénztár naplóba, itt szükséges kiválasztani az egyik lehetőséget.

A bizonylat árfolyamának használata előtt amennyiben van pipa, akkor a szamlazz.hu-s fájlban lévő árfolyamokat használjuk feladáskor. Ha a pipát eltávolítjuk, akkor Kulcs-Könyvelésben rögzített árfolyamokat használjuk a számlák rögzítésekor.

A beállítások elvégzése után nyomjunk az Indítás gombra.

Készpénzes tételek, árfolyam használata

A következő ablakban megjelennek a fájlban található számlák előnézete. A Tételek ellenőrzése (F9)gomb megnyomásával az adategyeztetést végezhetjük el, ahol a program rákérdez a nem egyértelmű adatokra, melyre a felhasználó választhat a könyvelésben lévő törzsadatokból, vagy akár új törzsadatot is hozhat létre szükség esetén. Az ellenőrzés elvégzése után kattinthatunk a Tételek feladása (F10) gombra, mellyel átkerülnek a számláink a Kulcs-Könyvelés programba.

Ellenőrzés, feladás


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések