LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Verziótájékoztató, 2014. május – Könyvelő program


Megjelent!

Kulcs-Könyvelés frissítés

2014. május 29.

Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés (Csak Plusz verzióban elérhető funkció)

Új listázási lehetőség jelent meg a Kulcs-Könyvelés programban, mellyel a közösségen belüli ügyleteinket jeleníthetjük meg, ezzel segítve ügyfeleinket az A60-as bevallás egyszerű kitöltésében, ellenőrzésében valamint hasznos lehet a bevallás tételes alátámasztására.
A lista az Áfa-listák/Közösségen belüli ügyletek – összesítő jelentés menüpontban található. Az első lista lekérésekor ki kell választani a megjelenítendő áfa-kulcsokat a jobbra nyíl segítségével, mind a beszerzés, mind az értékesítés oldalon. Erre csak egyszer van szükség, ugyanis az ablak megjegyzi ezeket a beállításokat. Valamint válasszuk ki a megjeleníteni kívánt időintervallumot is.

Kozossegi_1

 

Kozossegi_2
A szűrési beállítások megadása után kapunk a listánkról egy előnézetet, melyben láthatjuk az A60-as bevallás csoportosítása szerinti közösségi ügyleteinket.
Amennyiben a számlákhoz kapcsolódó ügyfélnévhez nincs közösségi adószám rögzítve a programban, akkor nem jelenik meg a listán. Erre vonatkozóan adunk egy figyelmeztető üzenetet is, elkerülve azt, hogy hiányos lista készüljön. Ebben az esetben pótolni kell a megjelenített ügyfél EU adószámát.

Kozossegi_3

Amennyiben az előnézet listán mindent rendben találunk, akkor a Nyomtatás gombra kattintva a következő listát kapjuk:

Kozossegi_4

 

Egyszerű áfa egyenleg kibővítése

Ügyfeleink kérésének megfelelően az Egyszerű áfa egyenleg lista kibővítésre került. Már nem csak a kiválasztott időszak áfa egyenlegeit láthatjuk rajta, hanem áfa-kulcsok szerint részletezve van mind az értékesítés, mind a beszerzés oldal, ezzel segítve a 65-ös bevallás kézi kitöltését, illetve ellenőrzését. A lista az Áfa-listák/Egyszerű Áfa Egyenleg menüpontban kérhető le.

Afa_osszesíto_1

 

Áfa analitika számlánként

Az áfa-analitika (számlánként) lista lekérdezése már nem csak excelbe érhető el, hanem képernyőre, nyomtatható formátumban is. Az Áfa-listák/Áfa-analitika menüpontban megnyíló szűrőablak alján válasszuk a Lista képernyőre (számlánként) lehetőséget.

Afa_analitika_1

Majd a megfelelő szűrések beállításával és az Ok gomb megnyomásával a következő listát kapjuk:

Afa_analitika_2


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések