- Kulcs-Könyvelés Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ -

Készpénzfizetés korlátozása – Egyszeres könyvelő program

Közzétette: Admin az alábbi csoportokban: Bizonylat rögzítése,Egyszeres könyvelés,Könyvelés

Kérjük, gondoljon a környezet védelmére,
mielőtt kinyomtatja ezt az oldalt.




Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 38. § (3a) pontja, mely 2013.01.01-én lépett hatályba kimondja, hogy:

„Pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózó adóköteles tevékenysége keretében más, pénzforgalmi számla nyitására kötelezett adózónak a vele vagy más jogalannyal kötött szerződés alapján, az abban meghatározott szolgáltatás vagy termékértékesítés – általános forgalmi adó felszámítása esetén az általános forgalmi adóval növelt – ellenértékeként, szerződésenként egy naptári hónapban legfeljebb 1,5 millió forint összegben teljesíthet készpénzszolgáltatást.”

Annak érdekében, hogy ügyfeleinket a nem kívánatos bírságtól megóvjuk, a Kulcs-Egyszeres programban létrehoztunk egy figyelmeztető ablakot, mely abban az esetben ugrik fel, ha a pénztár könyvelése során egy adott naptári hónapra ugyanazon ügyfélhez 1,5 millió Ft-nál nagyobb értéket könyvelünk összességében.

A Kulcs-Egyszeresben a következő figyelmeztető ablak jelenik meg:

Készpénzfizetés korlátozása [1]

Amennyiben nem szeretné ezt a funkciót használni, azaz nem szeretné hogy a továbbiakban megjelenjen ez a figyelmeztetés, akkor tegyen pipát a „Ne jelenjen meg többet ez az üzenet” mondat elé.

Ha a későbbiekben mégis szükségesnek tartja a figyelmeztetést, akkor azt vissza tudja kapcsolni a Karbantartás/Beállítások menüpontban a Kezelés fülön található „Figyelmeztetések visszakacsolása” gomb megnyomásával.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


A cikk a Kulcs-Könyvelés Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/ Tudásbázisban olvasható.

A cikk elérhető az https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/16469/keszpenzfizetes-korlatozasa-egyszeres-konyvelo-program/ címen.

URLs in this post:

[1] Image: http://tudasbazis.kulcs-soft.hu/konyvelo-programok/wp-content/uploads/2013/02/Készpénzfizetés-korlátozása1.jpg

Copyright © 2012 Könyveléshez kapcsolódó szoftverek. Minden jog fenntartva.