LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Számlatükör importálása Kulcs-Ügyvitelbe – Könyvelő program, Kulcs-Ügyvitel


A Kulcs-Könyvelésben feltöltött, aktualizált számlatükrünket egyszerűen átemelhetjük Kulcs-Ügyvitel szoftverünkbe.

Elsőként Excelbe exportáljuk számlakeretünket. Ehhez nyissuk meg a számlatükröt a menüszalag Számlatükör ikonjára kattintva, vagy az <F10> funkcióbillentyű használatával.

Kattintsunk a Számlatükör nyomtatása ikonra, majd a megjelenő képernyő Beállítások fülén válasszuk az Excel-fájlba lehetőséget.

A nyomtatni kívánt adatokat az Oszlopok fülön állíthatjuk be.

A Nyomtat gombra kattintva a Windowsban megszokott fájl-mentési képernyő jelenik meg, ahol kiválaszthatjuk a mentés célkönyvtárát.

A sikeres mentést követően nyissuk meg új Excel-táblázatunkat. Látni fogjuk, hogy a táblázatunk első 5 sora olyan fejléc-adatokat tartalmaz, amelyekre nincs szükségünk a Kulcs-Ügyvitel szoftverbe történő beolvasáskor. Töröljük ezeket a sorokat az Excel-táblázatból, majd mentsük el az állományt.

Kulcs-Ügyvitel programunkban a Karbantartás / Adatok importálása gombra kattintva választhatjuk ki, hogy milyen típusú adatokat szeretnénk beemelni.

Kattintsunk az Import fájl sor végén található Tallózás ikonra, majd tallózzuk be az importálni kívánt számlatükröt tartalmazó Excel-táblázatot. Az Információ ikonra kattintva további részleteket tudhatunk meg az importálható adatok szerkezetéről. Adatainkat az Importálás indítása gombra kattintva emelhetjük be állományunkba.

Tévesen kiválasztott vagy helytelen adatokat tartalmazó Excel-táblázatból történő beemelés esetén, mielőtt új adatokat importálnánk, töröljük adatainkat a számlatükörből, ezt követően ismételhetjük meg az importálást.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések