LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Éves és egyszerűsített éves beszámolók készítése – Könyvelő program


Elsőként paraméterezzük a kiválasztott mérlegtípust, saját számlakeretünknek megfelelően.

A paraméterezést követően a Zárás és nyitás menüből keressük ki szükséges mérlegtípust.

A kiválasztást követően adhatjuk meg, hogy mely cég mely évéből szeretnénk mérleget nyomtatni, továbbá az előző időszak kiválasztására is itt van lehetőség.

Az előző időszak kiválasztásánál dátum-szűrést is megadhatunk, a szoftver továbbá a különböző típusú tételek leválogatására is lehetőséget biztosít:

» nyitó tételek,
» egyéb tételek,
» záró tételek.

A következő képernyőn mérlegsoraink táblázata jelenik meg, amelyben az előzetes paraméterezésnek megfelelő értékeket látjuk. A táblázatban (a szűréstől függően) az előző időszak adatai, valamint az aktuális időszak adatai jelennek meg. Mérlegrevízió esetén a módosuló adatokat kézileg tölthetjük fel. Mivel a kézileg feltöltött adatok nem automatikus számításból származnak, minden nyomtatás előtt fel kell töltenünk ezeket a táblázatba.

A szoftver a beállított főkönyvi számok aktuális egyenlegeinek megfelelően mutatja a pontos értékeket is. Ha valamely összesítő sor végén piros betűvel jelzett összeget látunk, célszerű lehet ellenőrizni a kerekítéseket. A matematikai kerekítés szabályainak megfelelően előfordulhat olyan eset, hogy a pontos értékek összegének kerekítése nem egyezik meg a kerekített értékek összegével. Ilyen esetben kézileg korrigálhatjuk a tárgyévi adatot. A korrekciót követően, ha az Újraszámol gombra kattintunk, látni fogjuk, hogy a kerekítések javítása következtében piros celláink zöld színűre változtak.

Mivel a korrigált adatok nem automatikus számításból származnak, minden nyomtatás előtt fel kell töltenünk ezeket a táblázatba.

A beszámoló készítésének dátumát a bal alsó sarokban adhatjuk meg. Kérhetjük fedlap nyomtatását és az adatok ezer Ft-ra történő kerekítése is opcionális lehetőség, szükség esetén kikapcsolható. A beszámoló fedlapján különböző megjegyzéseket is feltüntethetünk, ha ezeket előzőetesen beállítjuk a kiválasztott mérlegsémához. Beszámolónk nyomtatásához kattintsunk a Nyomtat gombra.

A szoftverrel készíthető nyomtatványok mintái ezen az oldalon tekinthetőek meg.

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések