LIGHT / PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Könyvelés közben hogy vihetünk fel új ügyfelet? – Könyvelő program


Partnertörzsünk segítségével vevőink és szállítóink adatait tarthatjuk nyilván. Ügyféltörzsünket nem csak a beállítások között tölthetjük fel, a szoftver lehetőséget biztosít arra is, hogy könyvelés közben rögzítsünk új ügyfeleket.

Könyvelés közben is rögzíthetünk új partnereket, a könyvelési képernyő tetején található Új ügyfél ikon segítségével, vagy az <F7>-es funkcióbillentyű használatával. Az így rögzített tételek alapértelmezett beállítása függ attól, hogy milyen naplóból indítottuk a felvitelt (a vevői számla könyvelése közben rögzített partner alapértelmezetten vevőként kerül a rendszerbe, a szállítói számla könyvelés közben rögzített partner alapértelmezetten szállítói státuszt kap).

Vegyes naplóból indított rögzítés esetén az új ügyfelek mindkét tulajdonságot megkapják, egyéb naplókban történő könyvelés közben (pénztár, bank, nyitó stb.) ezeket a tulajdonságokat egérkattintással állíthatjuk be partnereinkhez.

A Light verzióban rögzített ügyfeleket nem paraméterezhetjük aszerint, hogy vevők vagy szállítók, emiatt könyvelés közben (a kiválasztott naplótól függetlenül) minden partnert felkínál a program.

A vevő- és a szállító-analitikán és a korosított kimutatáson is azokat a partnereket szűrhetjük, akik paraméterezése megfelelő. A többi listán (pl. a kartonlistán), ahol a szűrés szempontjából indifferens az ügyfél státusza, természetesen, bármely partnerre szűrhetünk.

Az ügyfélkezelés következő lépése:

Ügyfelek fogadása
az Adatátadó rendszeren keresztül »


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések