- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Kilépés utáni elszámolás

Posted By informatika On 2012. augusztus 25. szombat @ 09:58 In Munkaviszony | Comments Disabled

Kilépés utáni elszámolás

Light, Kompakt és Prémium verzióban elérhetõ funkció

Programunk 2012 augusztusi verziótól kezdődően biztosítja a jogviszony megszűnése után fizetett jövedelmek elszámolhatóságát és adatszolgáltatását. Az új funkció passzív ellátás esetén nem használandó, az ilyen jellegű elszámolások elkészítésére programunkban már korábban is lehetőség volt. Amennyiben a kilépést követő valamely hónapban számfejtést kell készíteni (pl. bíróság által megítélt elmaradt jövedelem elszámolása), akkor dolgozó adatainál a Jogviszonyok/Jogviszony alapadatai/Alapadatok pontban a „Kilépés utáni számfejtés (passzív ellátás nélkül)” megnevezéssel megjelenő új jelölőnégyzet-sor megfelelő hónapját be kell jelölni. (Ez az opció csak akkor jelenik meg, ha a kilépés dátuma ki van töltve és az mentésre került.)

Az elszámolni kívánt jövedelmet a dolgozó adatainál a Jogviszonyok/Bérügyi adatok/Jövedelmek, juttatások pontban kell rögzíteni. A jövedelemnél a vonatkozási időszakot (nyitó és záró dátumok) meg kell adni. Ezek után elkészíthető a hóvégi számfejtés, melynek során a kifizetéskor érvényes szabályok érvényesülnek. A jogviszonynak ilyen módon számfejtett hónapja – a már megszokott működésnek megfelelően – a Karbantartás/Hónapok karbantartása pontban lezárható, szükség esetén visszanyitható. (Amennyiben az „elmaradt” jövedelem utólagos elszámolására a kilépés hónapjában kerül sor, a kilépés hónapját vissza kell nyitni a jövedelem rögzíthetősége és számfejthetősége érdekében!) A 08 adatszolgáltatásban a számfejtett adatok bevallási időszaktól eltérő adatokként külön lapon jelennek meg.Fontos, hogy a nyitó és záró dátum kitöltésekor olyan intervallumot adjanak meg, amely még a biztosítási jogviszonyhoz tartozott.

Ezúton is szeretnénk felhívni Felhasználóink figyelmét arra, hogy a 08, illetve az 58 adatszolgáltatás adatait célszerű összeegyeztetni a programból nyomtatható általános bérösszesítő adataival!

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/7770/kilepes-utani-elszamolas

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!