Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Mire érdemes figyelni verziófrissítéskor?


Ebben a bejegyzésben néhány fontos instrukciót sorolunk fel verziófrissítéssel kapcsolatosan.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Miért van szükség adatmentés készítésére?

Állományunk csak akkor van biztonságban, ha arról időnként biztonsági mentéseket készítünk. Programjainkban megoldott az automatikus adatmentés beállításának lehetősége is, így akkor sincs probléma, ha esetleg elfelejtjük a mentés elindítását.

Az automatikus mentés beállításáról bővebben:  Automatikus adatmentés

 

 Mire kell figyelni hálózatos használat esetén?

Abban az esetben ha a programot többen is használják, és ezt server – kliens megoldással teszik, frissítéskor nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a Kulcs-Bér minden számítógépen frissítve legyen. Abban az esetben, ha ezek a folyamatok kimaradnak, akár adatbázis sérülés is felmerülhet. Adott esetben, ha a serveren lévő programot, és a hozzá kapcsolt adatbázist is frissítették, de ehhez az állományhoz egy régebbi verziójú programmal csatlakozunk, előfordulhat, hogy folyamatos figyelmeztetéseket kapunk, hiszen olyan műveletre hivatkozunk, amely még nem volt megtalálható abban a verzióban.

A frissítések megszakításából eredő problémák

Amennyiben több cégnek is számfejtünk, állományunk mérete is ezen számok arányával nő. Előfordulhat, hogy akár több percet is igénybe vesz az adatbázisok frissítése. Fontos, hogy a frissítés folyamatát soha ne szakítsuk meg, mert ezzel akár visszafordíthatatlan sérülést is okozhatunk az állományunkon. Amennyiben nem készítettünk biztonsági adatmentést állományunkról, és sérülés áll fenn, kérjük vegye fel szakértőinkkel a kapcsolatot az állomány javítását illetően. Felhívjuk azonban figyelmét, hogy az ilyen műveletekből eredő problémát külön szolgáltatási díj ellenében tudjuk kivizsgálni, illetve javítani.

Elérhetőség

Fontos a vírusvédelem, és a megfelelő operációs rendszer támogatás!

Hamarosan megszűnik a közkedvelt Windows XP operációs rendszer támogatása. Így, amennyiben még ezzel az operációs rendszerrel dolgoznak, érdemes lecserélni azt.

Bővebben: Windows XP támogatás

„Ha továbbra is a Windows XP-t használja most, hogy a támogatás megszűnt, számítógépe működni fog ugyan, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben.”

További hasznos információk:

A programhoz alapértelmezetten a díjmentesen használható Microsoft Sql Server 2005 Express verzióját biztosítjuk, de ettől felhasználónk eltérhet, azaz kapcsolhat a programhoz újabb Microsoft Sql Servert is. Az adatbázis motort a Microsoft biztosítja.

Támogatott SQL serverek


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések