- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Apai szabadság elszámolása MÁK felé

Posted By On 2012. október 27. szombat @ 13:32 In Kompakt verzió funkciói,Nyomtatványok,Plusz/Prémium verzió funkciói | Comments Disabled

Programunkban lehetőséget biztosítunk az apai szabadság elszámolására, illetve a Apai szabadság elszámolása MÁK felé nyomtatvány elkészítésére.

Amennyiben a munkavállaló 5 nap apai szabadságra jogosult, az elszámolás hónapjában a Jogviszonyok/Bérügyi adatok /Jelenlét adatok opciónál, az Igazolt, fizetett besorolás lenyitása után, a „Munkaidő kedvezmény apáknak” sort válasszuk, és jelöljük be a napokat.

Amennyiben a jelenlét adatok feltöltésével végeztünk, készítsük el a számfejtést. Az „apai szabadság” programunkban automatikusan – a jelenlét adatoknál rögzített napok alapján -  „Távolléti díj apai szabira” jogcímen jelenik meg.

Az Apai szabadság elszámolása MÁK felé nyomtatványt ezt követően tudjuk elkészíteni. Ehhez válasszuk az Adatszolgáltatások/ Apai szabadság elszámolása MÁK felé  funkciót.

Az általános szűrőablakon továbblépve, megjelenik egy összesítő ablak, amely mutatja, hogy a nyomtatványra milyen adatok kerülnek felgyűjtésre, továbbá itt adható meg az ügyintéző neve, és telefonszáma is.

A program a számfejtett adatok alapján kitölti az „apai szabival” kapcsolatos munkáltatói közteher mértékét.

Az összesítő nyomtatványt a MÁK felé negyedévente szükséges elkészíteni.


Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/4475/apai-szabadsag-elszamolasa-mak-fele

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!