- Kulcs-Bér Tudásbázis - https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program -

Kulcs-Bér Verziótájékoztató – 2016. június/2 (v2106)

Posted By Pataki Eszter On 2016. június 29. szerda @ 16:37 In Aktuális információk,Verziótájékoztatók,Verziótájékoztatók 2016 | Comments Disabled

Megjelenési dátum: 2016. június 29.

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

Újdonságok, fejlesztések

Szerződés szerinti bér rögzítése tiszta teljesítménybéres dolgozó esetén
2016. augusztus 01-től újra igénybe vehető a Karrier Híd kedvezmény
Hibaüzenetre figyelmeztetés a csoportos számfejtés során



Szerződés szerinti bér rögzítése tiszta teljesítménybéres dolgozó esetén

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

Új jelölési lehetőség került kialakításra a dolgozók adatlapján a Jövedelmek, juttatások menüpontban.

Amennyiben a dolgozó adatlapján a Teljesítménybér szekcióban jelöljük, hogy a dolgozó tiszta teljesítménybéres aktívvá válik a szerződés szerinti bér rögzítésének lehetősége:

Szerződés szerinti bér rögzítése

A szerződés szerinti bér rögzítésének akkor van jelentősége, ha a dolgozónak úgy kell távolléti díjat megállapítani, hogy nem áll rendelkezésünkre figyelembe vehető előzmény adat, illetve az adott hónapban nincs ledolgozott napja vagy kifizetőhelyek esetén, mikor a szerződés szerinti bér alapján kell megállapítani a tiszta teljesítménybéres dolgozó naptári napi alapját.

A rögzített szerződés szerinti bér lehet havibér, hetibér, napibér vagy órabér. Ennek alapján a törvényben meghatározott módon kerül megállapításra a távolléti díj egy órára eső része.
Abban az esetben, ha dolgozó legalább egy teljes hónapja már számfejtésre és lezárásra került, a szerződés szerinti bért figyelmen kívül hagyja a program a távolléti díj megállapításakor, ebben az esetben már a távolléti díj előzmény alapján kerül megállapításra a távolléti díj.

Az új adatot excelimporterből is fel lehet tölteni. A programból elérhető mintatáblázat kiegészítésre került a szerződés szerinti bér típusával és összegével.


2016. augusztus 01-től újra igénybe vehető a Karrier Híd kedvezmény

Kulcs-Bér Light, Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

2016. augusztus 1-jétől ismét lehetőség nyílik a Karrier Híd program megvalósítását célzó adókedvezmény igénybevételére.

A hatósági bizonyítványt az állami foglalkoztatási szerv a Karrier Híd Programban való részvételre jogosult természetes személy által 2017. augusztus 31-éig benyújtott kérelem alapján állítja ki.

A hatósági bizonyítvány a kiállításának napjától a kiállításának hónapját követő tizenkettedik hónap utolsó napjáig érvényes. Az állami foglalkoztatási szerv a hatósági bizonyítványon feltünteti érvényességi idejének kezdő és utolsó napját.

Az adókedvezmény összegét a kifizető havonta, a természetes személlyel az adott hónapban fennálló, adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyonként külön-külön kiszámított részkedvezmények összegeként állapítja meg. A részkedvezmény egyenlő a természetes személyt (munkavállalót) a hatósági bizonyítványa érvényességi idején belül eső adómegállapítási időszakra megillető, az adó alapjának megállapításánál figyelembe vett, a munkavállalót terhelő közterhekkel és más levonásokkal nem csökkentett (bruttó) munkabérnek, de legfeljebb a minimálbér kétszeresének a 13,5 százalékával.

A kedvezmény beállítására a dolgozók adatlapján a Kedvezményes foglalkoztatás menüpontban van lehetőség:

Karrier Híd program kedvezmény

A kedvezményt a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítvány kiállításának napjától a kiállítás hónapját követő 12. hónap utolsó napjáig érvényesíthetjük.


Hibaüzenetre figyelmeztetés a csoportos számfejtés során

Kulcs-Bér Kompakt, Prémium verzióban elérhető funkciók

Csoportos számfejtés futtatásakor a program a csoportos számfejtési táblázat utolsó, üzenet oszlopában ír megjegyzést, ha az adott dolgozó vonatkozásában a számfejtést valamilyen okból kifolyólag nem lehetett elvégezni.

Nagy dolgozói létszám esetén a csoportos számfejtési táblázat áttekintése nehézkes, a táblázat végiggörgetésével elkerülheti a figyelmünket, ha valamely dolgozó esetén bejegyzés történt az üzenet oszlopba.

Ennek elkerülése érdekében a program figyelmeztető üzenetet küld a csoportos számfejtés végeztével, ha vannak olyan dolgozók, akiknek az üzenet oszlopába bejegyzés történt:

Figyelmeztető üzenet csoportos számfejtés esetén

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Article printed from Kulcs-Bér Tudásbázis: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program

URL to article: https://tudasbazis.kulcs-soft.hu/ber-program/10149/kulcs-ber-verziotajekoztato-2016-junius2

Copyright © 2013 Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. - Minden jog fenntartva!