Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

START programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Számla és Készlet   PERFEKT programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Számla és Készlet   PRÉMIUM programfunkció - Kulcs-Számla   Kulcs-Számla és Készlet   Kulcs-Ügyvitel   

Számlák kiegyenlítése

 Kulcs-Ügyvitel rendszerben a számlák kiegyenlítését több módszerrel regisztrálhatja.

Az ÉrtékesítésSzámlák menüpontban lehet lekérni a pénzügyi szempontból nyitott, azaz kiegyenlítetlen számlák listáját. Lehetőség van arra is, hogy a Számlák menüpont legördülő listájából azonnal a Nyitott számlák listáját kérjük le.

2013-12-20_13h52_06

A számla listában látható, hogy a kiegyenlítetlen bizonylatok esetében a Kiegyenlítve, illetve Kiegyenlítés dátuma oszlopban nincs adat. Azonnali kiegyenlítésű fizetési móddal kiállított (pl.: készpénzes) számlák kiállításakor a kiegyenlítés regisztrációja azonnal megtörténik. Ez azt jelenti, hogy a Kiegyenlítve oszlop összege kitöltődik a Bruttó számlaértékkel, valamint a Kiegyenlítés dátuma oszlopba bekerül a kiegyenlítés dátuma.

A számlalistából történő kiegyenlítést úgy tudjuk elvégezni, hogy ha rákattintunk az adott nyitott számlára az egér jobb gombjával és Kiegyenlít opciót válasszuk. Ezután a Kiegyenlítve, illetve Kiegyenlítés dátuma nevű oszlop kitöltött lesz.

A számlák részkiegyenlítésének regisztrációjához válasszuk a Kiegyenlítések kezelése lehetőséget.

A felrögzített bejövő számlák kiegyenlítésére is lehetőséget nyújt a program. Ezt a funkciót a Beszerzés Bejövő számlák menüpontban találjuk. A kiegyenlítés folyamata hasonlóképpen működik, mint a kimenő számlák esetén. Le kell kérni a szóban forgó számlát és a Kiegyenlít ikonra kell kattintani.

A számlák részkiegyenlítésének rögzítéséhez válasszuk a Kiegyenlítések kezelése lehetőséget.