Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Új bankbizonylat rögzítése

Új bankbizonylat az Új gyorsmenüből vagy a Pénzügy menüből indulva, a Bankbizonylatok listájánál rögzíthető, az Új bankbizonylat ikonra történő kattintással.

A rögzítés előtt – amennyiben a bankszámlák törzsében több bankszámlát is rögzítettünk – válasszuk ki, hogy melyik bankszámlához szeretnénk felvinni a bizonylatot.

2014-02-13_10h59_02

A fejlécadatok közt megtalálható tájékoztató jelleggel a  Pénznem, Nyitó, valamint Záró egyenleg.  A Bizonylatszám megadása kötelező. Az Elvárt záró egyenleg segítséget nyújt az ellenőrzésben, ugyanis mentéskor összehasonlításra kerül a tételek alapján kiszámolt Záró egyenleg és az Elvárt záró egyenleg összege.

Kelte dátum a bankbizonylat dátumát, az Időszak pedig a tételekben szereplő Kelte dátumok intervallumát kell, hogy tartalmazza.

A Projekt, Részlegszám és Munkaszám mind bizonylatkiállítás során, mind pedig a későbbiekben beállítható.

A tételek rögzítésekor a törzsadatok közt felvitt Jogcímek és Szövegek közül válogathatunk. Minden tételhez megadható Kelte dátum és Ügyfél.

A bizonylatok kiállításakor, olyan számlák tallózhatóak be a Hivatkozási szám mezőben, amelyekhez még nem rendeltünk kiegyenlítő bizonylatot. Amennyiben a Hivatkozási szám mezőben választottuk ki a kipontozandó bizonylatot, az Ügyfél mező automatikusan töltődik ki. Természetesen a mezőbe manuálisan is beírható hivatkozási szám.

Az Összeg mezőbe a tételhez tartozó pénzmozgás összege kerül. Terhelés esetén negatív számot, jóváírás esetén pozitív összeget kell megadnunk. Amennyiben számlát választottunk ki a Hivatkozási szám mező segítségével, meg kell adnunk a Kipontozás összegét is az ilyen esetben megjelenő adatlapon. Devizás pénzmozgások esetén az Árfolyam is megadható.

Lehetőség van a tételek külső állományból történő importálására is. A kiválasztható bankok által készített, fájl formátumú kivonatok tételsorai, egy kattintással beolvashatóak a rögzítendő bizonylattételek közé.

2014-02-13_11h00_45

A felrögzített tételeket a bizonylat mentéséig módosíthatjuk, a Törlés gombbal (vagy [F9] funkcióbillentyűvel) törölhetjük. Tételeinket tetszés szerint sorrendezhetjük, a Fel és a Legombok használatával.

A kötelezően kitöltendő mezőket a  Kötelező mezők ikon segítségével állíthatjuk be, a bizonylatok mentéséhez kattintsunk a  Mentés és bezárás ikonra. A Mentés és új gombra kattintva is elmenthetjük bizonylatunkat, ekkor nem záródik be a rögzítőablak, hanem új ablak nyílik meg és újabb pénztárbizonylatot állíthatunk ki.