Nyomtatás Nyomtatás
Küldés e-mailben Küldés e-mailben

Vonalkód kezelés

A vonalkódok kezelésével meggyorsíthatja a szoftver használatát, legyen szó termékek bevételezéséről, kiadásáról vagy azonosításról.

A vonalkód használatához szükséges beállításokat a Karbantartás menüben, a Rendszer beállítások / Általános / Automatikus kódgenerálás ablakban tehetjük meg.

Vonalkód beállítás

Megadható a Vonalkód típus: EAN8, EAN13, EAN128

A beállítások a következők:

Kezdő vonalkód értéke: Ez a szám plusz az ellenőrző karakter lesz generálva az első vonalkódos terméknek

Lépték: új termék rögzítése esetén a generált vonalkód ennyivel növekszik

Vonalkód mask (alapértelmezetten 0): ezzel a számmal fog kezdődni a vonalkód, itt ajánlott a 0-tól eltérő számot megadni, ugyanis a 0-val kezdődő vonalkódok a későbbiekben problémákat okozhatnak

Automatikus vonalkód generálás új termék felvitele esetén: a funkció aktiválás hatására a terméktörzsben az új termékek esetén a Vonalkód értékek automatikus kitöltésre kerülnek. Amennyiben a funkció nincs aktiválva, akkor a Termékek listában a terméket  Módosítva tudjuk a Vonalkódot megadni, generálni a  ikonra kattintva.

Fontos tudnivaló, hogy a vonalkód egyedileg azonosítja a terméket, így több termékhez nem tartozhat ugyanaz a vonalkód!

A bizonylatok kiállításánál a vonalkód megadásával rögtön azonosításra kerül a termék.

számla tétel vonalkód

Felhasználó függő beállítási lehetőséget kínál a program arra, hogy a bizonylatrögzítő ablakon, melyik tételmező legyen  az aktív, annak megnyitáskor (Terméknév, Termékkód, vagy Vonalkód).

vonalkód felhasználói beállítás

A vonalkódok használatához javasoljuk Vonalkód olvasó, vagy a Gyűjtős vonalkódolvasó használatát a gyors és könnyebb munkavégzéshez.