PLUSZ programfunkció
Küldje el ezt a cikket! Küldje el ezt a cikket!
Cikk nyomtatása Cikk nyomtatása

Feladás az ÁNYK (Általános Nyomtatványkitöltő) alkalmazás felé (A60-as bevallás) – Könyvelő program


Havi vagy negyedéves közösségen belüli értékesítésekre és beszerzésekre vonatkozó A60-as bevallásunkat feladhatjuk az Általános Nyomtatványkitöltő programba (ÁNYK).

Ha az A60-as bevallásunkat a Kulcs-Könyvelés programból szeretnénk exportálni, így állítsunk be szoftverünket:

A Beállítások / Alapbeállítások menüpontjában, az Áfa fülön megadott áfa bevallás gyakoriságot tekinti a program az A60-as nyomtatvány esetében is alapértelmezettnek, ugyanis az áfa bevallási gyakoriság megegyezik az A60-as bevallás gyakoriságával.

A60_1

Ahhoz, hogy tételeink teljes biztonsággal bekerüljenek az áfa-analitikába, mint ahogy az A60-as bevallásunkba is, minden áfa-tételünket áfa-kalkulátoron keresztül kell könyvelnünk.

Közösségi vevő esetében:

Közösségi szállító esetében:

A60_3V

Közösségi vevő és szállító ügyfeleinknek mindig adjuk meg EU adószámát! Ez fontos ahhoz, hogy adataink szerepeljenek az A60-as bevallásban!

A60_2

A szoftver csak azokat a tételeket adja fel az ÁNYK programnak, amelyek – áfa szempontból – szabályosan lezárásra kerültek. Az Alapbeállítások között megadott áfa-gyakoriságtól függ, hogy mely időszakokra adhatjuk fel bevallásunkat.

A60_7

A feladás az Adatszolgáltatás / Feladás az ÁNYK programnak menüpontból indítható el, ahol a Bevallás fülön adhatjuk meg, hogy áfa-gyűjtők vagy áfa-kulcsok alapján szeretnénk indítani a feladást.

A60_3

Amennyiben az áfa gyűjtőket választjuk, akkor az Áfa gyűjtők fülön a közösségi beszerzésekhez és értékesítésekhez kapcsolódó áfa gyűjtőinket külön termékre és külön szolgáltatásra kell csoportosítanunk.

2017-03-22_09h22_15

Amennyiben áfa-gyűjtőket nem használ könyvelése közben, akkor csak a Kulcsonkénti feladás lehetséges. Ebben az esetben a Fizetendő Áfa fülön megadjuk a közösségi termék értékesítésünk és a közösségi szolgáltatás nyújtásunk áfa főkönyvi számait.

A60_4

A Levonható Áfa fülön pedig a közösségi termék beszerzés és a közösségi szolgáltatás igénybevételének áfa kulcsait választjuk ki.

A60_5

Adatainkat, értékeinket az Összegek előnézet fülön ellenőrizhetjük.

A60_6

A lap alsó részén adhatjuk meg a feladás során elkészülő állomány mentési helyét. Ezt az állományt kell az ÁNYK programba beimportálnunk a Szerviz\Egyedi importálás menüpontból indítva. Amennyiben „Az elkészült bevallás megnyitása ÁNYK-ban” opciót használja, a program automatikusan el is végzi az importálást. Az importálás során a nyomtatványon kitöltésre kerülnek a megadott cégadatok és a számított összegek, így a bevallás már egyszerűen beadható az illetékes adóhatóságnak.

 

Hasznos volt az információ?
info

Miért nem volt hasznos az információ? Kérjük, írja le pár mondatban észrevételét!
Hasznos volt az információ?
info


Kapcsolódó bejegyzések